Cum a ajutat un pompier aflat în timpul liber 6 pelerini din autocarul răsturnat de tornada de la Drajna

Cum a ajutat un pompier aflat în timpul liber 6 pelerini din autocarul răsturnat de tornada de la Drajna

Autocarul răsturnat de tornadă FOTO ISU Călăraşi

În minivacanţa de Paşte, peste 150 de misiuni de protecţie a populaţiei au fost desfăşurate de pompierii ialomiţeni.  Militarii au intervenit şi pentru salvarea pelerinilor care se aflau în autocarul răsturnat de tornadă. Un pompier aflat în timpul liber a transportat 6 răniţi la spital cu maşina personal.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Salvatorii au fost solicitaţi pentru stingerea a 9 incendii, 127 cazuri SMURD (123 pentru acordarea primului ajutor medical şi 4 misiuni de intervenţie şi descarcerare la accidente rutiere), 7 cazuri de asistenţă de persoane, 7 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, 1 misiune de asanare a muniţiei neexplodate şi 2 situaţii pentru înlăturarea efectelor de vreme rea şi pentru protecţia comunităţilor.
 
Pasagerii autocarului răsturnat de tornadă au fost ajutaţi de pompierii în misiune, dar şi de un coleg aflat în timpul
liber. Este vorba despre plt.adj. Virgil Jianu, care, la scurt timp după producerea accidentului de autocar se deplasa în trafic, în zona barierei de la Drajna, aflată la intersecţia unor artere importante de circulaţie din judeţul Călăraşi.
 
Aici a găsit, aşteptând la ocazie, în ploaie şi vânt, aflaţi în stare de şoc, 6 din pasagerii autobuzului, care plecaseră de la locul accidentului cu o altă maşină ce i-a lăsat în zonă. Imaginea lor l-a impresionat pe Virgil, care a oprit de îndată şi le-a oferit adăpost în maşina sa personală.
 
Mai mult decât atât, aflând că sunt cu toţii din Feteşti, localitate aflată la aproximativ 50 de km, şi pentru a se asigura că oamenii primesc toată atenţia necesară ca urmare a evenimentului, a luat decizia să se deplaseze cu ei direct la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Feteşti. Între timp, a sunat la unitatea spitalicească, anunţând că urmează să ajungă cu 6 dintre persoanele implicate în accident la spital, pentru a înlesni formalităţile de preluare a oamenilor de către cadrele medicale.  Modest, plt.adj. Virgil Jianu a spus. ”Consider că am făcut ce trebuia sa facă orice om cu spirit civic într-o astfel de situaţie”. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: