Cum ne ajută natura să avem o memorie de fier. Fructele de pădure şi morcovii, aliaţii creierului în procesele cognitive

Cum ne ajută natura să avem o memorie de fier. Fructele de pădure şi morcovii, aliaţii creierului în procesele cognitive

Morcovul, leguma - minune care ajută memoria FOTO: Shuttertock.com

Dacă mâncăm suficiente fructe şi legume putem să ajutăm creierul să memoreze mult mai multe lucruri. Medicii nutriţionişti recomandă dietele cu fructe de pădure şi morcovi dacă vrem să avem o memorie de fier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Natura vine din nou în ajutorul nostru chiar şi atunci când avem probleme cu memoria. Deşi pe piaţă există numeroase medicamente pentru ţinerea de minte, medicii nutriţionişti ne recomandă să apelăm la puterile miraculoase pe care fructele şi legumele le pot avea asupra organismului nostru.

„Fructele şi legumele sunt recomandate în orice diete, aşa că trebuie consumate cu precădere oricând. Nu au cum să facă rău organismului”, explică medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie, Simona Berbece. 
 
Fructe benefice  pentru creier
 
Dacă avem probleme cu memoria, medicii ne recomandă să consumăm fructe de pădure sau banane. Fructele de pădure conţin o serie de antioxidanţi naturali, care ajută creierul în procesele sale cognitive. De asemenea, bananele oferă cantitatea zilnică de glucoză necesară creierului. Şi este de ajuns să consumăm doar o singură banană pe zi pentru a ne convinge de acest lucru, sunt de părere medicii. 
 
„Puterea antioxidanţilor din fructe şi legume este foarte mare şi ajută chiar şi în îmbunătăţirea memoriei. Fructele bogate în antioxidanţi trebuie să fie consumate cât mai mult în stare naturală, fără a fi procesate de niciun fel ” recomandă medicul Simona Berbece. 
 
Spanacul şi morcovul, minunile din grădina de legume 
 
Grădina de legume are la rândul său soluţii pentru problemele de memorie. Un exemplu în acest sens sunt morcovii. Pentru efecte garantate, leguma trebuie consumată crudă, fără a fi preparată termic. Substanţele din morcovi, sunt de părere specialiştii, asigură nivelul optim de zahăr din sânge permiţându-i acestuia să oxigeneze şi să irige creierul cât mai bine. De asemenea, cantitatea de fier din spanac joacă un rol esenţial în menţinerea stării de sănătate a creierului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: