Cum afectează Postul Mare sănătatea. Alimente care trebuie consumate pentru a nu deregla echilibrul organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii susţin faptul că schimbarea meniului poate produce dezechilibre în organism. Nutriţioniştii vin cu diete salvatoare pentru a-i feri de boli pe oamenii predispuşi la boli.

Ca în fiecare an, pe toată perioada Postului Mare, medicii Unităţii Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se confruntă cu zeci de cazuri de pacienţi cărora li s-a făcut rău pentru că au postit.

Specialiştii susţin că motivul principal îl reprezintă trecerea bruscă de la un meniu bogat în proteine şi vitamine, într-unul mai uşor.

„Pe toată perioada posturilor, nu doar în timpul celui de Paşte, ajung la noi oameni care acuză dureri de cap, lipotimii sau au stării de leşin. Principala cauză o reprezintă schimbarea drastică a regimului alimentar”, susţine medicul Anca Telehuz, şefa Unităţii  Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. 

Cei mai predispuşi la probleme medicale din cauza consumului de alimente scăzute în proteine şi lipide sunt pacienţii care suferă de anemii sau gută. 

Meniul ideal pentru zilele de post

Consumul hranei sărace în proteine nu ar trebui să ne pună pe gânduri, dacă respectăm sfaturile medicilor. Nutriţioniştii au la rândul lor soluţii pentru persoanele care vor să respecte tradiţia în ceea ce priveşte abţinerea de la meniuri bogate pe toată perioada Postului Mare. 

Medicii specialişti în nutriţie susţin faptul că trebuie consumate foarte multe verzituri de sezon, întrucât sunt bogate în fier şi minerale care le pot înlocui foarte bine pe cele care provin din alimentele de origine animală. 

„Toate trufandalele de sezon sunt bune pentru sănătate şi sunt recomandate mai ales persoanelor care postesc. Vorbim despre urzici, spanac, tarhon, ştevie sau leurdă, plante foarte sănătoase care ajută la detoxifierea organismului şi la stabilirea unui echilibru nutriţional corespunzător” susţine medicul nutriţionist Simona Berbece. Tot nutriţioniştii recomandă combinarea verziturilor în diverse reţete de supe, ciorbe sau tochituri din plante. 

Citiţi şi:

Alimente de post care îţi dau energie

   

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite