Copiii din judeţul Ialomiţa, la întâlnire cu poliţiştii în cadrul proiectului "Şcoala altfel"

Copiii din judeţul Ialomiţa, la întâlnire cu poliţiştii în cadrul proiectului

Copiii, la discuţii cu oamenii legii FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi de educaţie anti-infracţională şi anti-victimală dedicate copiilor din mediul preşcolar şi şcolar. Pe parcursul campaniei „Şcoala altfel”, ofiţerii de prevenire, de ordine publică şi poliţie rutieră vor desfăşura în şcoli acţiuni structurate pe diverse domenii de prevenire.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii le vorbesc elevilor despre delicnvenţă, cauzele, factorii favorizanţi, consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a acestora, efectele comiterii de infracţiuni în plan social). În cursul întâlnirilor, elevii vor fi provocaţi la concursuri preventive a violenţei în şcoală, educaţie rutieră şi le vor fi înmânate pliante ce conţin mesaje preventive.
 
Astfel, ofiţerii de prevenire au s-au întâlnit ieri, 16 mai, cu preşcolarii unei unităţi de învăţământ din municipiul Slobozia. Cu această ocazie, copiii au aflat cum trebuie să se protejeze de persoanele străine, să nu intre în discuţie, să nu primească dulciuri sau să plece la plimbare cu acestea, dar şi cum să se comporte ca pietoni. 
 
 
Celor mici le-au fost prezentate principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le cunoască, atât în calitatea de pietoni, cât şi de biciclişti. De asemenea, copiilor le-a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ ce l-a avut în rolul principal pe câinele de urmă ”Paxa”, tema acestui exerciţiu fiind descoperirea obiectelor purtătoare de urme de miros. Atracţia întâlnirii poliţiştilor cu elevii a fost autospeciala din dotarea Serviciului Rutier. Niciun copilaş nu a scăpat prilejul de a se urca la volan şi de  a se juca „de-a poliţistul”.
 
citeste totul despre: