Controale ANSVSA în industria agroalimentară. Sancţiuni pentru nerespectarea întreţinerii spaţiilor de prelucrare

Controale ANSVSA în industria agroalimentară. Sancţiuni pentru nerespectarea întreţinerii spaţiilor de prelucrare

Inspectorii veterinari au controlat mai multe fabrici de pâine FOTO Adevărul

În cursul lunii noiembrie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat 8.884 de controale în unităţile din industria agroalimentară: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 103 amenzi contravenţionale şi 115 avertismente în valoare totală de 148.000 lei. Astfel, în judeţul Ialomiţa au fost aplicate amenzi însumând 600 lei pentru nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi utilajelor.
 
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările