Controale ANSVSA. Amenzi în valoare de 14.200 de lei pentru depozitarea în condiţii proaste a produselor alimentare

Controale ANSVSA. Amenzi în valoare de 14.200 de lei pentru depozitarea în condiţii proaste a produselor alimentare

Nereguli descoperite şi la unităţile de morărit şi panificaţie FOTO Arhivă Adevărul

La 14.200 de lei  se ridică valoare amenzilor aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în judeţul Ialomiţa pentru nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, igienă necorespunzătoare.

 
În cursul lunii august 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.326  de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.
 
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 147 de amenzi în cuantum de 876.300 de lei. În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi cum ar fi:
 
De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: