Codul portocaliu paralizează Ialomiţa. Toate drumurile din judeţ au fost închise

Codul portocaliu paralizează Ialomiţa. Toate drumurile din judeţ au fost închise

Bărăganul a fost lovit de viscol FOTO: arhivă adevarul.ro

Codul portocaliu de vreme rea face ravagii în judeţul Ialomiţa. La această oră, autorităţile au declarat 11 localităţi izolate din cauza drumurilor de acces către ele care au fost închise. Totodată, toate drumurile naţionale şi judeţene au fost închise, din cauza viscolului şi poleiului format pe şosele.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE: Circulaţia din judeţul Ialomiţa este în prezent paralizată, toate drumurile naţionale şi judeţene fiind declarate închise la acest moment. Autorităţile au luat această decizie din cauza vizibilităţii extrem de reduse, cauzată de viscol, dar şi pentru că şoselele sunt acoperite cu polei. „Am luat decizia închiderii drumurilor naţionale şi judeţene. Nu se poate circula pe şosele din cauza vremii. Recomandăm şoferilor să nu se deplaseze pe nicio arteră de circulaţie. Vor fi puse în mişcare doar maşinile de ambulanţă, pompieri sau poliţie.” a precizat Ştefan Muşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

UPDATE: În momentul de faţă 11 localităţi din Ialomiţa sunt izolate din cauza faptului că drumurile de acces către ele au fost închise. Este vorba despre Maia, Fierbinţi,  Dridu,  Adîncata, Grindu, Colelia, Cocora, Gîrbovi, Axintele, Bărcăneşti, Borăneşti. De asemenea, alte 7 sunt fără curent electric. O informaţie de ultimă oră arată faptul că un microbuz cu 10 persoane la bord a fost prins sub nămeţi în zona Chirana, din Ialomiţa. Oamenii doreau să ajungă la Gura Ialomiţei. O echipă de intervenţii a ISU s-a deplasat la faţa locului pentru a remedia situaţia.


Codul portocaliu instituit în Ialomiţa a intrat în vigoare noapea trecută. De mai bine de 12 ore ninge fără oprire, iar vântul bate cu putere spulberând zăpada. cel mai grav incident petrecut în Ialomiţa din cauza viscolului a avut loc la primele ore ale dimineţii. Două micobuze cu 10 pasageri la bord au ieşit în decor în zona localităţii Drăgoieşti. Oamenii au fost preluaţi şi cazaţi în sediul primîriei din localitate.

 

De asemenea, alte două maşini au fost prinse sub nămeţi. S-a întâmplat în zona combinatului chimic din Slobozia, precum şi pe şoseaua care leagă localităţile Bucu şi Ograda.

Situaţia drumurilor

Potrivit informaţiilor oferite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, la această oră sunt închise 16 drumuri judeţene şi alte 3 naţionale. Iată lista completă a drumurilor închise din judeţ:

DJ 302 Dridu – Moviliţa – Roşiori – Drăgoieşti

Dj 102 H Grindu – Colelia – Cocora – Miloşeşti

DJ 101 Maia – Răduleşti

DJ 101U  Maia – Fierbinţi

DJ 101A Maia – Adîncata

DJ 100 Jilavele – Patru Fraţi

DJ 402 Lilieci – Hagieşti

DJ 203B Manasia – Gârbovi

DJ 201 Coşereni – Axintele

DJ 201 Ciulniţa – Albeşti

DJ 313 Axintele – Horia

DJ 201B Raşi – Orezu

DJ 212 Feteşti - Ţăndărei

DJ 203 Griviţa – Smirna – Iazu

DJ 211 Griviţa – Traian

DJ 203 E Căzăneşti – Cocora

DN2A  Urziceni – Slobozia

DN 2C Amara – Buzău

DN 2 Ilfov – Urziceni – Buzău

De asemenea, CFR Călători a anunţat faptul că la această oră patru garnituri de tren care tranzitează judeţul Ialomiţa şi fac legătura cu Bucureştiul au fost anulate. Este vorba despre R 8580 si R 8581 Ciulnita – Slobozia Veche si retur,  R 8121  Bucureşti Nord – Slobozia Veche,  R 8124  Slobozia Veche – Bucureşti şi R 8012 si R 8014 Fetesti – Bucuresti Obor
 

Citiţi şi:

Viscolul aduce o zi de vacanţă pentru elevii din Ialomiţa. Luni, toate şcolile vor fi închise

Tren blocat în nămeţi, după ce a lovit o maşină abandonată pe calea ferată din cauza viscolului

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările