UPDATE Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi, suspectaţi de luare de mită, ridicaţi de DGA. Poliţiştii ar fi cerut bani şoferilor pe care îi opreau pentru control

UPDATE Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi, suspectaţi de luare de mită, ridicaţi de DGA. Poliţiştii ar fi cerut bani şoferilor pe care îi opreau pentru control

Agenţii, acuzaţi că au luat mită de la şoferi FOTO Adevărul

Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi din Ialomiţa şi Constanţa au fost ridicaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), joi dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, dar şi la sediiul Poliţiei Autostrăzi Feteşti, fiind suspectaţi că luau mită de la şoferi, pentru a nu-i amenda.

 
 
UPDATE  Anchetatorii spun că cei cinci agenţi au săvârşit faptele de care sunt acuzaţi în cursul verii anului 2017. Aceştia ar fi cerut diverse sume de bani şoferilor prinşi conducând cu viteză excesivă pe Autostrada Soarelui. După ce primeau banii, falsificau documentele de constatare, pentru a şterge urmele infracţiunilor constatate. 
 
Conform unor surse judiciare, ofiţerii DGA au făcut percheziţii la locuinţele a cinci agenţi - patru din Ialomiţa şi unul din Constanţa - de la Poliţia Autostrăzi, existând informaţii că aceştia primeau mită de la şoferi pe care îi opreau pe autostradă şi cărora le cereau între 50 şi 100 de lei pentru a nu-i amenda. Cei cinci agenţi sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu şi vor fi duşi la audieri la sediul Parchetului Tribunalului Ialomiţa. 
 
Redăm integral comunicatul DGA:
 
La data de 15.03.2018, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au procedat la efectuarea a 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ialomiţa şi Constanţa şi au pus în executare un număr de 5 mandate de aducere, emise pe numele a cinci suspecţi, agenţi de poliţie în cadrul I.G.P.R. - Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.
 
În fapt, în perioada iulie - august 2017, în timp ce suspecţii se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de supraveghere şi control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea contravenţională.
 
De asemenea, au existat mai multe situaţii în care unii dintre agenţii de poliţie care au constatat abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, nu au aplicat sancţiuni contravenţionale. Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenţi de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenţie.
 
Cauza penală a fost iniţiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. - S.J.A. Ialomiţa, iar percheziţiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa şi Constanţa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: