Cetăţenii din mediul rural, învăţaţi de poliţişti cum să se ferească de hoţi

Cetăţenii din mediul rural, învăţaţi de poliţişti cum să se ferească de hoţi

Campanie de prevenire a criminalităţii în mediul rural FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii ialomiţeni de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii continuă activităţi în cadrul Campaniei ”Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, ce are ca scop prevenirea criminalităţii în mediul rural.

Astfel, ieri, 22 mai, au fost organizate şi desfăşurate activitatăţi preventive pe raza comunei Ciochina, pe parcursul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la reducerea riscului de victimizare, scopul activităţilor fiind acela de prevenire a victimizării populaţiei pe zona de infracţiuni contra patrimoniului.

De asemenea, cu această ocazie, poliţiştii au organizat şi o întâlnire cu elevii Şcolii Gimnaziale Ciochina, în cadrul căreia au fost dezbătute teme ce vizează educaţia antivictimală şi antiinfracţională, în scopul conştientizării de către copii a importanţei adoptării unui comportament preventiv. Pe parcursul desfăşurării activităţilor, cetăţenilor le-au fost distribuite pliante cu mesaje preventive, precum şi recomandări.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: