Cel mai mare spital din Bărăgan va fi modernizat cu 76,6 milioane de lei. Deja a fost semnat contractul

Cel mai mare spital din Bărăgan va fi modernizat cu 76,6 milioane de lei. Deja a fost semnat contractul

Aparatură performantă pentru spitalul din Bărăgan a fost achiziţionată în luna august FOTO Facebook/CJ Ialomiţa

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia va fi modernizat şi dotat cu aparatură performantă, printr-un contract PNDL în valoare de 76,6 milioane de lei.

Contractul a fost semnat de Consiliul Judeţean Ialomiţa, în valoare de 76,6 milioane de lei, din care 59,1 milioane de lei finanţare prin PNDL şi 17,7 milioane de lei din fondurile judeţene. Firma care a câştigat licitaţia este SC Construcţii Erbaşu SA, iar contractul se va derula pe 42 de luni, din care 3 luni vor fi alocate elaborării proiectului tehnic.
 
Astfel, se vor efectua lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1,2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic.
 
"Se vor schimba multe secţii şi compartimente pentru că şi patologia pacientului s-a schimbat în ultimul timp şi ne-am readaptat din acest punct de vedere. Am gândit la parter, partea de spitalizare de zi, unde avem 30 de paturi şi unde am crescut serviciile foarte mult, se fac analize şi explorare funcţională. Sper să iasă un proiect frumos, a explicat Mariana Iancu", managerul spitalului din Slobozia.
 

Dotări în valoare de 1,5 milioane de lei

 
La începutul lunii august, patru aparate ultramoderne au ajuns în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, achiziţia de echipamente fiind realizată de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Printre acestea se regăsesc o platformă automată Real Time PCR pentru efectuarea de teste COVID-19, dar şi un mamograf digital.
 
Aparatura de ultimă generaţie a costat 1.521.434,50 lei, costurile fiind acoperite de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Astfel, a fost achiziţionată o platformă automată Real Time PCR, în valoare de 224.555,00, care va permite prelucrarea rapidă şi identificarea cazurilor pozitive de infectare cu SARS – CoV2, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul populaţiei din judeţul Ialomiţa. 
 
Totodată, Secţia de anestezie şi terapie intensivă a fost dotată cu un aparat bronhoscop, în valoare de 83.884,50 lei. Acest instrument prezintă o importanţă deosebită în această perioadă, întrucât permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronşic folosit în scopul diagnosticării afecţiunilor respiratorii şi al efectuării unor manevre terapeutice (prelevarea de specimen pentru cultură şi biopsie, lavajul arborelui traheobronşic, extragerea corpurilor străine etc.), spun reprezentanţii spitalului din Slobozia.
 
Secţia de oncologie a fost dotată cu o instalaţie de mamografie digitală, în valoare de 960.000,00 lei, fiind a patra secţie de acest tip din regiunea Sud Muntenia care deţine un mamograf. Aceasta reprezintă cea mai performantă tehnologie în ceea ce priveşte identificarea leziunilor de la nivelul sânului.
Începând cu anul 2016, spitalul, care este în subordinea Consiliului Judeţean Ialomiţa, a intrat într-un amplu proces de modernizare. Astfel, în perioada 2016-2019, finanţarea pentru activitatea spitalului s-a dublat, ajungând de la 8.303.090 lei la 17.352.680 lei, ceea ce a permis, practic, începerea procesului de modernizare.
 
Acesta a vizat, în principal, îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, dotarea cu aparatură performantă, achiziţionarea de medicamente necesare pentru tratarea unor afecţiuni şi materialele sanitare necesare, atragerea de medici cu diferite specializări, precum şi alte îmbunătăţiri.
 

Încă 6 proiecte în valoare de 30 milioane de euro

 
Pe lângă acest proces de modernizare început din banii alocaţi suplimentar de către Consiliul Judeţean, în următoarea perioadă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia va implementa 6 proiecte mari de investiţii, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro (160.699.390,52 lei), care vor îmbunătăţi simţitor viaţa pacienţilor din Ialomiţa.
 
Este vorba despre modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Slobozia cu bani europeni, în valoare de 17.490.007,08 lei, cerere de finanţare acceptată recent. În luna martie 2019 a fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul spitalului în valoare de 7.472.765,74 lei. De asemenea, se va construi un bloc operator în valoare de 63.843.065,03 lei şi se va moderniza şi dota clădirea cu aparatură în valoare de 60 de milioane de lei.
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările