Cel mai mare parc din Ţăndărei va fi modernizat cu 70.000 de euro

Cel mai mare parc din Ţăndărei va fi modernizat cu 70.000 de euro

Autorităţile locale vor demara o investiţie de 70.000 de euro FOTO Acevărul

Cel mai mare parc din oraşul Ţăndărei va fi modernizat cu 70.000 de euro, investiţie ce va fi demarată prin intermediul Grupului de Acţiune Locală. Parcul «Ialomiţa» are o suprafaţă de peste 3 hectare şi reprezintă cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde din localitate.

 
 
Autorităţile locale au avut în plan realizarea unui proiect de reabilitare integrală a parcului, însă lipsa fondurilor au făcut ca lucrările să fie amântate. În urma unui parteneriat cu reprezentanţii unui Grup de Acţiune Locală, administraţia din Ţăndărei a reuşit să beneficieze de fonduri europene pentru modernizarea parcului.
 
„Suntem foarte încântaţi că, în cele din urmă, eforturile noastre au fost încununate cu succes! Şi eu, dar şi oamenii cu care am lucrat, ne-am dorit ca acest obiectiv să fie reabilitat pentru că este mare nevoie de el la nivelul oraşului. Le mulţumesc tuturor partenerilor noştri pentru implicarea de care au dat dovadă”, a explicat Nicoleta Toma, primarul oraşului Ţăndărei.
 
În urma unui parteneriat cu reprezentanţii unui Grup de Acţiune Locală, administraţia din Ţăndărei a reuşit să beneficieze de fonduri europene pentru modernizarea parcului.
 
Conform proiectului, parcul va beneficia de alei asfaltate, 33 de bănci noi şi moderne, piste de biciclete, dar şi de locuri de joacă şi 3 mese de şah şi table pentru vârstnici.  Necesitatea investiţiei este argumentată, se arată în proiectul de hotărâre, de starea avansată de degradare a parcului mare din zona râului Ialomiţa, cu alei betonate neîntreţinute şi, în unele zone foarte degradate. Mobilierul urban este distrus în mare parte, iar stâlpii de iluminat au fost furaţi sau vandalizaţi. Starea de degradare a parcului este cauzată de lipsa investiţiilor majore pentru întreţinerea şi mpdernizarea obiectivului de investiţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: