Ceaţa densă dă traficul peste cap. Ce sunt sfătuiţi şoferii să facă pentru a evita accidentele

Ceaţa densă dă traficul peste cap. Ce sunt sfătuiţi şoferii să facă pentru a evita accidentele

Ceaţa densă dă bătăi de cap şoferilor FOTO Adevărul

Având în vedere că în prezent există ceaţă densă pe mai multe artere ale judeţului Ialomiţa, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să circule prudent şi să reducă viteza pentru a evita implicarea în accidente de circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sfaturi de la poliţişti:
 
1. Respectaţi cu stricteţe, regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, adaptaţi permanent viteza la condiţiile meteo şi informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le veţi parcurge.
 
2. Totodată, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, acordaţi o atenţie deosebită condusului, pentru ca purtaţi, nu doar responsabilitatea siguranţei dumneavoastră, ci şi a călătorilor.
 
3. În aceste condiţii, se recomandă să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, mai ales când fenomenul ceţii dense este asociat şi cu un carosabil umed.
 
4. Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circula în faţă! Circulaţi cu viteza redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Ţineţi cont de faptul că, în condiţii de vizibilitate redusă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!
 
5. Conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător şi curăţate periodic, pentru a asigurarea celei mai bune vizibilităţi.
 
6. Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, sfătuim conducătorii auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
 
7. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
 
8. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanţă mult mai mare faţă de autovehicul, decât în condiţii normale.
 
9. Conducătorii auto începători ar trebui să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, condiţii de ceaţă densă, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.
 
10. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: