Ce trebuie să facă şoferii pe vreme rea. Poliţie: evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare

Ce trebuie să facă şoferii pe vreme rea. Poliţie: evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare

Şoferii, sfătuiţi să reducă viteza FOTO Adevărul

Vremea rea îi pune în gardă pe poliţişti care vin cu o serie de recomandări pentru şoferii care pleacă la drum. Aceştia sun sfătuiţi să-şi planifice din timp călătoriile şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare”, spun poliţiştii.
 
Ce trebuie să faceţi:
 
1.Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
 
2. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
 
3. Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
 
4. Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
5. De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.
 
Vă recomandăm şi:
citeste totul despre: