Ce probleme întâmpină autorităţile cu oamenii ţinuţi în centre de carantină. Situaţia din judeţul Ialomiţa

Ce probleme întâmpină autorităţile cu oamenii ţinuţi în centre de carantină. Situaţia din judeţul Ialomiţa

Hotel parc din Amara, al treilea centru de carantină din judeţul Ialomiţa FOTO amara-parc.ro

Cel de-al treilea centru de carantină din judeţul Ialomiţa a fost deschis la hotelul „Parc” din staţiunea Amara. Unitatea dispune de 200 de locuri de cazare, până în prezent aici fiind aduse 50 de persoane. Ca şi la tabăra şcolară, unde carantinaţii se plimbau în voie de la unii la alţii, şi aici autorităţile întâmpină probleme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii sunt ţinuţi cu greu în izolare, iar cei mai nervoşi dintre ei provoacă scandaluri pentru a fi lăsaţi să plece acasă. Reprezentanţii unităţii susţin faptul că unele dintre persoanele carantinate acceptă cu greu situaţia şi provoacă scandaluri: Sunt într-adevăr şi persoane care acceptă mai greu şi creează probleme... Totul depinde acum de educaţia fiecăruia. Încercăm să ţinem situaţia sub control!, susţin reprezentanţii hotelului. 
 
În judeţul Ialomiţa, conform directorului Cancelariei prefectului, George Babageanu, 431 de persoane se află în carantină în cele trei locaţii, fiind disponibile în prezent alte 385 de locuri de cazare. „Până la acest moment nu avem nicio persoană care să nu fi respectat condiţiile impuse de carantină. Cei plasaţi în carantină s-au întors din Italia, Spania, Germania şi Franţa. Cele mai multe amenzi aplicate de forţele de ordine sunt pentru nerespectarea restricţiilor de deplasare. Oamenii circulă fără declaraţii pe propria răspundere. În comuna Bărbuleşti sunt cele mai multe probleme şi facem tot ce este posibil pentru ca oamenii să înţeleagă măsurile instituite”, a explicat Babageanu.
 
Hotelul Parc din Amara este a treia unitate de cazare din staţiune transformată în centru de carantină.  La Amara, încă un hotel a fost deschis pentru cei reveniţi din străinătate şi care sunt plasaţi în carantină 14 zile. Un centru de carantină este funcţional tot la Amara, în incinta taberei şcolare. Aici, în urmă cu 3 săptămâni, primarul din Slobozia, Adrian Mocioniu, trăgea un semnal de alarmă în privinţa situaţieicreate. Edilul spunea că tabăra este un focar de infecţie pentru persoanele aflate în carantină nu respectă măsurile impuse de autorităţi, punând astfel în pericol şi alte persoane.

 „Pentru că situaţia epidemiologică este una foarte serioasă, doresc să atrag atenţia în legătură cu centrul de carantină. Sunt informaţii că oamenii nu stau în izolare. Acolo este o tabără şcolară şi sunt căsuţe în care oamenii au fost cazaţi. Dar se deplasează de la o căsuţă la alta, iau contact unii cu alţii, deşi acest lucru este interzis. Este o situaţie gravă.
 
Conform autorităţilor, de la debutul pandemiei pe teritoriul României şi până în prezent, peste 100 de ialomiţeni au părăsit centrele de carantină la expirarea celor 14 zile de supraveghere medicală. În prezent, în judeţul Ialomiţa se înregistrează 103 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 şi 9 decese, dintre care 7 doar la Ţăndărei, oraş plasat în carantină totală pe 4 aprilie prin Ordonanţă Militară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: