Ce boli se ascund în spatele durerilor generalizate: „Aceste simptome reprezintă de obicei un semnal de alarmă“

Ce boli se ascund în spatele durerilor generalizate: „Aceste simptome reprezintă de obicei un semnal de alarmă“

FOTO: Shutterstock.com

Fie că ne dor muşchii, picioarele sau capul, toate aceste dureri generalizate pot ascunde afecţiuni foarte grave. Medicii atrag atenţia cu privire la faptul că un control efectuat la timp va reduce simţitor efectele bolilor asupra organismului.

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat măcar o dată să simtă dureri puternice. Toate aceste stări au fost puse cu siguranţă pe seama unei zile stresante la birou sau a unui stil de viaţă total dezorganizat. 
 
Chiar dacă de multe ori aceste dureri au trecut de la sine, medicii sunt de părere că ele ar trebui să ne pună pe gânduri în ceea ce priveşte starea de sănătate. Nu puţine au fost situaţiile în care aceste dureri generalizate au reprezentat simptome pentru boli grave. „Nu trebuie să ne gândim că, dacă ne doare capul, cu siguranţă suferim de vreo boală gravă. Sunt totuşi situaţii când durerile de cap pot reprezenta simptome pentru o afecţiune a ochiului sau sinuzită, de exemplu”, este opinia medicului Anca Telehuz, din cadrul UPU Slobozia. 
 
Ce boli ascund durerile 
 
O banală durere de cap poate ascunde o serie de afecţiuni destul de grave, de la patologii ale ochilor şi până la sinuzite, meningite şi chiar tumori cerebrale. O tumoare poate fi depistată dacă durerile de cap sunt însoţite de senzaţia de gât înţepenit sau stări de vomă. 
 
Duderile de maxilare sau de urechi ascund la rândul lor o serie de afecţiuni. Este vorba despre infecţii provocate de otite sau chiar simptome ale unui posibil atac de cord. „În cazul diabeticilor şi vârstnicilor, apar simptome mai puţin obişnuite ale atacului de cord. Este vorba despre dureri care sunt localitate la nivelul gâtului, mandibulei sau la nivelul abdomenului”m mai spune medicul Anca Telehuz. 
 
Pentru a reduce neplăcerile provocate de dureri şi pentru a depista la timp orice afecţiune care se ascunde în spatele lor, medicii recomandă tuturor persoanelor care se confruntă cu dureri de orice fel să ceară sfaturile specialiştilor. 
 
Citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările