Caravana de testări gratuite pentru depistarea tuberculozei ajunge în Bărăgan

Caravana de testări gratuite pentru depistarea tuberculozei ajunge în Bărăgan

Tuberculoza, o boală cumplită FOTO doc.ro

Localnicii din  14 comune ialomiţene vor beneficia de servicii medicale gratuite, începând cu data de 19 aprilie, pentru depistarea activă a tuberculozei.

Caravana care face testpri gratuite va ajunge la Coşereni, Adâncata, Balaciu, Albeşti, Ciulniţa, Bucu, Sudiţi, Movila, Borduşani, Giurgeni, Gura Ialomiţei, Mihail Kogălniceanu, Traian şi Miloşeşti s
 
Timp de aproximativ două luni, caravana mobilă se va afla  în judeţul Ialomiţa, în zonele rurale cu cel mai mare număr de pacienţi diagnosticaţi cu tuberculoză, asigurând astfel accesul populaţiei la servicii de sănătate de specialitate pentru identificarea precoce a acestei boli. Caravana se va deplasa din comună în comună în următoarea perioadă pentru ca localnicii să poată avea acces cât mai uşor, aproape de domiciliu, la aceste servicii medicale extrem de deficitare în condiţiile impuse de criza sanitară prin care trecem.
 
Caravana de depistare activă a tuberculozei face parte din cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei derulat de România în ultimii 30 de ani. Este un proiect finanţat din fonduri europene prin programul POCU şi este implementat la nivel naţional de către Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» Bucureşti cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Judeţul Ialomiţa este al zecelea judeţ care intră de luni, 19 aprilie 2021, în acest proiect.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările