Campanie dedicată siguranţei elevilor. Sute de copii au fost instruiţi de poliţişti în judeţul Ialomiţa

Campanie dedicată siguranţei elevilor. Sute de copii au fost instruiţi de poliţişti în judeţul Ialomiţa

Elevii, la lecţia de prevenire FOTO IPJ Ialomiţa

Sub sloganul ”10 pentrun siguranţă”!, timp de două săptămâni, reprezentanţii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat activităţi informativ-preventive  cu scopul de a-i pregăti pe elevi,  părinţi şi profesori pentru un an şcolar în siguranţă.

 
Campania s-a desfăşurat în perioada 9 – 20 septembrie, când specialişti în promovarea siguranţei   s-au deplasat în unităţi de învăţământ din tot judeţul din mediul urban şi rural, cât şi în locuri publice, intens circulate şi frecventate de elevi.
 
Pe timpul activităţilor au fost punctate aspecte referitoare la comportamentul elevilor în incinta instituţiilor de învăţământ şi în timpul liber, consumul de substanţe interzise, alcool sau tutun, siguranţa on-line, furtul din buzunare sau locuinţe, comportamentul în situaţii de urgenţă şi despre siguranţa rutieră.
 
De asemenea, elevii au primit pliante şi materiale cu sfaturi preventive, dar şi numerele de telefon pe care trebuie să le apeleze în cazul în care au nevoie de ajutor.
 
Scopul campaniei a fost de creştere a gradului de informare a elevilor, părinţilor şi profesorilor în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora.
 
Astfel de activităţi informativ-preventive se vor desfăşura pe tot parcursul anului şcolar, unităţile de învăţământ fiind incluse în atât în programele de prevenire cât şi în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, pentru prevenirea absenteismului şcolar, delincvenţei juvenile şi combaterea situaţiilor ce ar putea duce la victimizarea minorilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: