Braconieri, prinşi cu o căruţă plină cu peşte la Stelnica

Braconieri, prinşi cu o căruţă plină cu peşte la Stelnica

Suspecţii s-au ales cu dosar penal FOTO Adevărul

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară periodic acţiuni pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

 
Astfel, în timpul unui control, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stelnica au depistat, doi bărbaţi de 45, respectiv 46 ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce se deplasau cu o căruţă încărcată cu peşte din speciile caras, biban şi şalău. Suspecţii nu deţineau documente de provenienţă, iar în atelajul hipo au fost găsite o plasă de pescuit monofilament de 100 de metri şi două unelte de pescuit confecţionate artizanal.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea confiscării, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil, în vederea valorificării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: