Braconieri, în plasa poliţiştilor. Patru bărbaţi, prinşi în timp ce pescuiau ilegal

Braconieri, în plasa poliţiştilor. Patru bărbaţi, prinşi în timp ce pescuiau ilegal

Peştele prins ilegal a fost confiscat FOTO Adevărul

Poliţiştii ialomiţeni stau cu ochii pe braconieri. Oamenii legii acţionează periodic pentru combaterea combaterii faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, poliţiştii ialomiţeni au continuat controalele pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.
 
Astfel, pe 11 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Platoneşti au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, care deţinea fără drept o unealtă de pescuit tip năpatcă. Un bărbat de 58 de ani, din municipiul Urziceni, a fost prins având asupra sa o cantitate de peşte din specia biban, pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi salubritate. De asemenea, un alt bărbat 35 de ani, din oraşul Căzăneşti, a fost depistat de către poliţişti în timp ce transporta cu ajutorul unui autoturism peşte din specia caras, fără a deţine documente de provenienţă.
 
Transport ilegal
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stelnica au prins un bărbat de 63 de ani, din municipiul Feteşti, în timp ce transporta cu ajutorul unui autoturism o cantitate de peşte din speciile plătică şi avat, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Atât peştele, cât şi uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.  În toate cauzurile, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: