Braconaj piscicol. Sute de kilograme de peşte fără acte, confiscat de poliţişti

Braconaj piscicol. Sute de kilograme de peşte fără acte, confiscat de poliţişti

Peştele fără documente a fost confiscat FOTO Adevărul

Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal. Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară periodic razii pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător. Astfel, pe 4 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei au depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Ograda, în timp ce încerca să comercializeze 83 kg de peşte din specia caras, fără a deţine documente de provenienţă. Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării. 
 
 
De asemenea, pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Coşereni au depistat un alt bărbat de 37 de ani, din judeţul Ilfov, în timp ce transportau, cu ajutorul unui autoturism, peşte din speciile fitofag şi crap, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.
 
În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitate de peşte fiind ridicată în vederea confiscării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: