Bătrâneţe chinuită într-un azil privat. 20 de vârstnici ţinuţi în frig şi  înfometaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal în judeţul Ialomiţa. 20 de bătrâni cazaţi într-un azil privat, amplasat în localitatea Dridu, au fost descoperiţi înfometaţi şi înfriguraţi. Autorităţile susţin că azilul, deşi privat, este subvenţionat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 3, Bucureşti.

Un telefon anonim dat Prefecturii Ialomiţa în urmă cu două săptămâni scotea la iveală faptul că, la marginea judeţului, într-un azil privat, 20 de bătrâni fac foamea şi stau în frig, fiind trataţi cu nepăsare de administratorul localului. 

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ialomiţa care au descoperit numeroase nereguli, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia beneficiarilor. 

„Am făcut un control şi am descoperit că bătrânii stăteau în frig şi că mesele nu erau asigurate corespunzător. Mai mult, unitatea funcţiona cu un număr limitat de angajaţi” precizează Silviu Vlădăreanu, directorul AJPIS Ialomiţa. 

Risipă de bani publici

Azilul privat din Dridu aparţine fundaţiei ilfovene „Punte între generaţii” şi a fost construit în 2012, în curtea fostului CAP din localitate. Unitatea beneficiază şi de subvenţie de la stat, o parte din serviciile beneficiarilor fiind decontate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 3, Bucureşti. Instituţia plăteşte 40 % din banii pe care bătrânii şi aparţinătorii lor îi oferă pentru fi cazaţi la Dridu. Căminul aparţine Ancuţei Costescu, care a refuzat să explice situaţia în momentul în care a fost contactată telefonic. „Nu am ce detalii să vă spun acum, o să revin eu cu telefon” a precizat Ancuţa Costecu. 

Măsuri adoptate

Astfel, în cursul acestei săptămâni reprezentanţi ai AJPIS, DSP Ialomiţa şi ITM Ialomiţa au realizat un control amănunţit pentru a descoperi maniera în care au fost ţinuţi cei 20 de bătrâni, cazaţi la Dridu tocmai din Sectorul 3 Bucureşti. În urma controalelor, administratorul Ancuţa Costescu a fost obligată să le asigure bătrânilor normele de hrană şi temperatura optimă în camere. Unitatea se află sub supraveghere şi monitorizare vreme de 3 luni. 

Citiţi şi:

Satul în care au mai rămas trei bătrâni şi un elev premiant, unde nu ajunge nici ambulanţa. Oamenii merg kilometri prin noroi pentru a duce copilul la şcoală

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite