Bacteria ucigaşă E. coli a îmbolnăvit doi bebeluşi din Ialomiţa. Copiii au fost internaţi de urgenţă la Spitalul Marie Curie

Bacteria ucigaşă E. coli a îmbolnăvit doi bebeluşi din Ialomiţa. Copiii au fost internaţi de urgenţă la Spitalul Marie Curie

Ce doi bebeluşi au fost transportaţi de  urgenţă la Bucureşti FOTO: Mediafax

Autorităţile sanitare din Ialomiţa sunt în alertă după ce  doi bebeluşi din Feteşti s-au îmbolnăvit de sindromul hemolitic – uremic, provocat de bacteria E. coli. Micuţii au fost transportaţi de urgenţă la Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din primele informaţii, infecţia cu bacteria E. coli a fost confirmată la doi bebeluşi din Feteşti, în ultimele 48 de ore. Micuţii au fost transferaţi la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Alte două cazuri au fost investigate, însă, deocamdată, analizele au infirmat prezenţa bacteriei E. coli la cei doi bebeluşi.

„Cunoaştem situaţia, s-au luat toate măsurile care se impun în astfel de cazuri. Vom face verificări pentru a descoperi care este sura îmbolnăvirilor” precizează Dan  Noel, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu exactitate cauzele care au provocat infectarea  bebeluşilor cu bacteria E. coli. Mai multe date în acest sens vor fi făcute publice la finalul investigaţiilor sanitare.
 

Citiţi şi:

Cât de periculoasă este bacteria E.coli odată intrată în sistemul digestiv. Febra provocată ajunge la 39 de grade Celsius

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările