Avertizare meteo: vremea se schimbă radical. Ninsori şi frig pătrunzător în Bărăgan

Avertizare meteo: vremea se schimbă radical. Ninsori şi frig pătrunzător în Bărăgan

Vreme d eiarnă autentică FOTO Adevărul

De la temperaturi de aproape 20 de grade în Bărăgan, vremea se schimbă radical de duminică dimineaţă. Frigul pătrunzător, ploile, urmate de ninsori şi vântul puternic ne vor da bătăi de cap. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis cod galben de vreme rea pentru mai multe judeţe, printre care şi Ialomiţa.

 
 “În intervalul menţionat vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.
 
Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
 Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă”, a anunţat ANM.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: