Autorităţile vor planta perdele forestiere de-a lungul Autostrăzii A2

Autorităţile vor planta perdele forestiere de-a lungul Autostrăzii A2

Autostrada Soarelui va avea perdele de protecţie forestieră FOTO: adevarul.ro

Romsilva va începe, în această toamnă, să planteze perdele forestiere de-a lungul autostrăzii A2, pe cele peste 23 de hectare transferate în administrarea sa. Plantările urmează să fie făcute de firme specializate în domeniu.

Ştiri pe aceeaşi temă


În 26 martie, terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 23 hectare au fost transferate de Guvern din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesiunea firmei A&SInternational 2000 în administrarea Romsilva, pentru realizarea unor perdele forestiere de protecţie a autostrăzii Bucureşti-Constanţa.

Astfel, Romsilva, prin Direcţia Silvică Ialomiţa, va prelua aceste terenuri în termen de 30 de zile, iar în toamnă se va face plantarea pe această suprafaţă, între braţul Borcea şi braţul Măcin sau Dunărea Veche.

Romsilva are disponibili spre vânzare peste 15 milioane de puieţi pentru realizarea perdelelor forestiere, necesarul de perdele forestiere pentru protecţia căilor de comunicaţie fiind de aproximativ 19.000 de hectare, dintre care au fost deja realizate 740 de hectare, pe terenurile aflate în administrarea regiei şi 1.300 de hectare pe alte proprietăţi.

Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale a fost aprobat în luna decembrie 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: