Aparatură de ultimă generaţie, în valoare de 8,6 milioane lei, pentru spitalele din judeţul Ialomiţa

Aparatură de ultimă generaţie, în valoare de 8,6 milioane lei, pentru spitalele din judeţul Ialomiţa

Echipamente moderne pentru pacienţi FOTO Facebook/CJ Ialomiţa

La 8,6 milioane de lei se ridică fondurile alocate de către Ministerul Sănătăţii spitalelor din judeţul Ialomiţa pentru achiziţia de apa­ratură medicală. O parte din echipamente au fost deja livrate, însă acestea nu acoperă lipsa de medici cu care toate unităţile medicale se confruntă de mai mulţi ani.

 
Conform liste­lor întocmite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, Spitalul Municipal «Anghel Saligny» Feteşti, Spitalul Municipal Urziceni şi Spitalul Orăşenesc Ţăndărei, va­loarea echipamentelor solicitate este de 8,6 milioane de lei, scrie independentonline.ro. Cea mai mare sumă a fost repartizată Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, care a primit 5,3 milioane de lei. În baza soli­cită­rilor făcute, cei mai puţini bani, 450.000 de lei, a primit Spitalul Urziceni. O parte dintre aceste fonduri au fost deja distribuite în te­ritoriu, oficialii unităţilor medicale reuşind să cumpere echipamen­tele de care aveau nevoie. La Feteşti, reprezentanţii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» au achiziţionat cu banii Ministerului Sănătăţii un aparat de radiologie de ultimă generaţie. Echipamen­tul emite mai puţine radiaţii şi nu mai este nevoie ca unitatea medicală să plătească fonduri suplimentare pentru achiziţia filmelor, toate imaginile surprinse de aparat fiind digitale şi transmise automat în calculator. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: