Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, primii bugetari din judeţ amnistiaţi fiscal

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, primii bugetari din judeţ 
amnistiaţi fiscal

Curtea de Conturi Ialomiţa susţine că 200 de medici şi asistente au beneficiat ilegal de sporuri salariale FOTO: spitil.ro

Reprezentanţii locali ai sindicatului „Sanitas” din Ialomiţa încearcă să obţină în instanţă amnistierea fiscală a celor 200 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Potrivit unui raport al Camerei de Conturi Ialomiţa, angajaţii ar fi beneficiat ilegal de 320 mii de lei, sub formă de sporuri salariale, în perioada 2011 - 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Amnistia fiscală a sporurilor ilegale

Legea 124/2014, cunoscută şi sub numele generic drept „Legea amnistiei fiscale” are un capitol întreg destinat scutirii de la plata datoriilor a bugetarilor pe care Curtea de Conturi a României i-a descoperit în stare de ilegalitate.

În această situaţie se află şi cei 200 de medici şi asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Datele arată că, până în prezent, aceştia ar fi primii bugetari din Ialomiţa care vor să profite de clemenţa afişată de actul normativ prezentat câteva rânduri mai sus.

Concret, reprezentanţii sindicatului „Sanitas” filiala judeţeană Ialomiţa vor invoca „Legea amnistiei fiscale” în procesul pe care entitatea l-a deschis împotriva Camerei de Conturi Ialomiţa, unitate care susţine faptul că angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia ar fi beneficiat ilegal de fonduri publice, sub formă de sporuri salariale.

Procesul se află în desfăşurare pe rolul instanţelor din Ialomiţa. „Vom apela la Legea amnistiei fiscale, iar problema se va rezolva. Vrem să blocăm imputarea sumelor de bani imputate de Camera de Conturi Ialomiţa. Este un drept al oamenilor pe care instanţa trebuie să-l ia în calcul. Cu siguranţă vom avea câştig de cauză în acest proces!” ne-a declarat Valentin Spătărelu, liderul sindicatului „Sanitas” din judeţul Ialomiţa.

În cuantum de 320 mii de lei, fondurile publice pe care Camera de Conturi Ialomiţa le impută celor 200 de medici şi asistente de la cel mai mare spital din Ialomiţa sub motivaţia că ar fi fost acordate necuvenit au făcut obiectul unei ample acţiuni de control a unităţii.

Raportul Camerei de Conturi Ialomiţa a mai fost contestat o dată în instanţă, la vremea respectivă oficialii spitalului pierzând procesul, obligaţia recuperării sumelor rămânând valabilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: