Amenzi în valoare de 45.500 de lei, aplicate de poliţişti în urma unor controale în magazine alimentare

Amenzi în valoare de 45.500 de lei, aplicate de poliţişti în urma unor controale în magazine alimentare

Piliţia a aplicat sancţiuni pentru neregulile descoperite FOTO Adevărul

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.500 de lei, în urma unor acţiuni derulate pe raza judeţului Ialomiţa.

 
Controalele au avut loc în mai multe unităţi economice de pe raza judeţului Ialomiţa şi au privit modul de aprovizionare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, legumelor, fructelor şi băuturilor alcoolice, precum şi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de comercializare a produselor contrafăcute. În timpul raziei, pentru abaterile coonstatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 45.500 de lei, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării a 262 kilograme de legume, dar şi a 37 kilograme de carne.
 
Astfel, în urma verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Feteşti, poliţiştii au constatat că reprezentanţii acesteia comercializau articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci înregistrate.
 
Întrucât produsele erau susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii le-au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.  De asemenea, poliţiştii au costatat că reprezentantul societăţii comerciale în cauză a comercializat produse alimentare fără a evidenţia veniturile obţinute, în cauză fiind luată măsura sancţionării contravenţionale, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, iar suma de bani rezultată a fost ridicată în vederea confiscării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: