Amenzi de peste 14.000 de lei pentru igienă precară în unităţi alimentare

Amenzi de peste 14.000 de lei pentru igienă precară în unităţi alimentare

Mereguli în unităţi alimentare FOTO Arhivă Adevărul

Peste 9.800 de controale au efectuat în luna octombrie Direcţiile Judeţene Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în judeţul Ialomiţa fiind aplicate amenzi de 14.200 pentru neregulile descoperite la unităţile alimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cursul lunii octombrie 2018 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 9.837 de controale în unităţile din industria agroagroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.
 
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
 
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 100 de amenzi în cuantum de 362.000 de lei. În judeţul Ialomiţa, au fost aplicate amenzi în valoare de 14.200 de lei. Inspectorii au descoperit o ladă congelator neigienizată, au stabilit că nu se respectă normele privind manipularea produselor alimentare, lipsea etichetarea produselor de patiserie şi tip fast-food. De asemenea, nerespectarea normelor privind depozitarea produselor alimentare, comercializarea către consumatorul final în spaţii neînregistrare sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor a dus la aplicarea a zeci de sanţiuni.

 

citeste totul despre: