Amendă de 20.000 de lei pentru o societatea care vindea alcool fără acte

Amendă de 20.000 de lei pentru o societatea care vindea alcool fără acte

Întreaga cantitate de alcool a fost confiscată FOTO Arhivă Poliţia Română

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat controale la mai mulţi agenţi economici de pe raza judeţului Ialomiţa pe linia aprovizionării, comercializării şi evidenţierii veniturilor realizate în urma comercializării produselor alimentare, tutun şi alcool.

 
Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială de pe raza municipiului Slobozia, poliţiştii au identificat cantitatea de 220 de litri de produse aloolice, pentru care nu erau deţinute documente de provenienţă. 
 
Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 20.000 de lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării contravalorii întregii cantităţi de băuturi alcoolice.
 
De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială de pe raza municipiului Feteşti, poliţiştii au identificat nereguli privind întocmirea documentelor referitoare la aprovizionarea, respectiv comercializarea brazilor de Crăciun. Faţă de reprezentanţii societăţii comerciale a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr. 171/2010.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: