Ambulatoriul spitalului din Bărăgan se modernizează cu 13,7 milioane de lei

Ambulatoriul spitalului din Bărăgan se modernizează cu 13,7 milioane de lei

Ambulatoriul spitalului va fi modernizat FOTO Adevărul

Un nou contract de achiziţii publice pentru modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a fost parafat de Consiliul Judeţean Ialomiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul are drept obiect întocmirea documentaţiei tehnico-economice, în faza de Proiect Tehnic şi Detalii de Execuţie, precum şi contractarea asistenţei tehnice din partea proiectantului şi a lucrărilor de execuţie. Valoarea estimată se ridică la suma de 13.757.751,09 lei fără TVA.
 
Durata de prestare a serviciilor este de 26 de luni, lucrările de bază constând, printre altele în realizarea unor lucrări de termoizolare şi termo-hidroizolare, doatarea clădirii cu centrală termică proprie pentru eliminarea costurilor de înlocuire a conductelor de alimentare cu energie termică şi ACM de la centrala termică existentă în incinta spitalului. 
 
De asemenea, clădirea va fi dotata cu generator electric, sistem de climatizare şi ventilaţie şi vor fi înlocuite uşile de acces. Totodată se va înlocui tâmplăria exterioară cu tâmplărie PVC cu geam termopan şi protecţie antisuicid; se vor construi două lifturi şi se va monta un sistem de alarmare antiincendiu, sistem de voce date, control acces şi supraveghere video.
 

Aparate moderne la spital în valoare de 1,5 milioane de lei

 
La începutul lunii agust, patru aparate ultramoderne au ajuns în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, achiziţia de echipamente fiind realizată de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Printre acestea se regăsesc o platformă automată Real Time PCR pentru efectuarea de teste COVID-19, dar şi un mamograf digital.
 
Aparatura de ultimă generaţie a costat 1.521.434,50 lei, costurile fiind acoperite de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Astfel, a fost achiziţionată o platformă automată Real Time PCR, în valoare de 224.555,00, care va permite prelucrarea rapidă şi identificarea cazurilor pozitive de infectare cu SARS – CoV2, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul populaţiei din judeţul Ialomiţa. 
 
Totodată, Secţia de anestezie şi terapie intensivă a fost dotată cu un aparat bronhoscop, în valoare de 83.884,50 lei. Acest instrument prezintă o importanţă deosebită în această perioadă, întrucât permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronşic folosit în scopul diagnosticării afecţiunilor respiratorii şi al efectuării unor manevre terapeutice (prelevarea de specimen pentru cultură şi biopsie, lavajul arborelui traheobronşic, extragerea corpurilor străine etc.), spun reprezentanţii spitalului din Slobozia.
 
Secţia de oncologie a fost dotată cu o instalaţie de mamografie digitală, în valoare de 960.000,00 lei, fiind a patra secţie de acest tip din regiunea Sud Muntenia care deţine un mamograf. Aceasta reprezintă cea mai performantă tehnologie în ceea ce priveşte identificarea leziunilor de la nivelul sânului.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările