FOTO VIDEO Accident cumplit pe DN2 A. Un TIR a spulberat un microbuz: 10 persoane au murit şi alte 7 au fost rănite. În ce stare sunt supravieţuitorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groaznic accident în judeţul Ialomiţa FOTO ISU Ialomiţa
Groaznic accident în judeţul Ialomiţa FOTO ISU Ialomiţa

Accident cumplit de circulaţie în judeţul Ialomiţa. Zece persoane au murit şi alte 7 au fost rănite într-o coliziune dintre un microbuz, în care se aflau 17 pasageri,  şi un TIR care a pătruns pe contrasens. Nenorocirea a avut loc pe DN2A, sat Sf. Gheorghe, comuna Balaciu, sâmbătă dimineaţă, 5 octombrie, în jurul orei 05.15. Pasagerii din microbuz erau din Ialomiţa şi se îndreptau către locurile de muncă din Bucureşti.

UPDATE. Zeci de salvatori au fost mobilizaţi la locul tragediei. Conform ISU Ialomiţa, după realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 9 decedate (şoferul tirului şi 8 din microbuz) şi 9 transportate de urgenţă la spital: 3 la Spitalul Slobozia (conştiente); 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator), decedatăulterior ; 5 către Spitalele Bagdasar si Floreasca din Bucureşti (toate conştiente). 

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe. Astfel, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD şi 7 echipaje medicale SAJ, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 descarcerări şi 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost dislocate în sprijin - 1 ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

UPDATE. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la Antena 3 că o femeie de 42 de ani, internată la Spitalul Bagdasar - Arseni din Capitală a fost supusă unei operaţii pentru ruptură de splină, fiind în prezent internată în secţia de Chirurgie.

La acelaşi spital se află şi o femeie de 30 de ani,stabilă hemodinamic, care este internată la Secţia de chirurgie plastică, întrucât are o plagă facială.

Tot la Bagdasar - Arseni este aşteptat şi un pacient, adus cu elicopterul de la Spitalul Slobozia, unde a fost deja supus unei intervenţii chirurgicale pentru ruptură de splină, însă există şi suspiciunea legată de existenţa unei fracturi de coloană.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca se află o pacientă de 39 de ani, cu traumatisme multiple, inclusiv cu traumatism cranio - cerebral, care va fi supusă unei investigaţii la computerul tomograf.

Tot la Spitalul Floreasca a fost adusă o victimă de 45 de ani, cu politraumatisme, inclusiv cranio-cerebral, dar şi cu o fractură de bazin complexă.

UPDATE Reacţia Mega Image după accidentul din Ialomiţa, unde compania şi-a pierdut opt angajaţi, iar alţi şapte sunt răniţi

„Anunţăm cu regret faptul că, în dimineaţa zilei de astăzi, am pierdut opt colegi şi alti şapte sunt răniti în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019.

Din primele informaţii transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, accidentul a fost provocat de faptul că, şoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegele noastre.

Suntem alături de familiile îndurerate şi le vom sprijini în toate demersurile necesare”, scrie pe pagina oficială de Facebook a Mega Image.

UPDATE Cine sunt victimele tragediei de pe DN2 A. Localnic din Munteni Buzău: Au luat microbuzul la ora 05.00, pentru că la 07.00 intrau în tură

Victimele teribilului accident, petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN2A, soldat cu 10 morţi şi 7 răniţi, erau femei, toate localnice din comuna ialomiţeană Munteni Buzău. Vestea cumplitei tragedii a căzut ca un trăsnet peste satul din Bărăgan. Şoferul microbuzului, Cosmin, de 42 de ani, era şi el tot din sat. Are un fiu, în vârstă de 16 ani, iar soţia este asistentă medicală în comună. - detalii aici


UPDATE Starea persoanelor rănite în accidentul din Ialomiţa. Un pacient cu suspiciune de fractură de coloană este adus cu elicopterul în Capitală

Una dintre victimele accidentului produs sâmbătă dimineaţă în judeţul Ialomiţa este adusă cu elicopterul la Bucureşti. Celelalte victime transportate la spitale din Capitală au suferit rupturi de splină, politraumatisme, plăgi faciale şi fracturi, conform datelor prezentate de către ministrul Sănătăţii. - detalii aici


UPDATE. IPJ Ialomiţa a anunţat că va deschide dosar penal privind accidentul rutier de pe DN2A, soldat cu 10 morţi şi 7 răniţi. Cercetarea va fi preluată de un procuror, însă deocamdată este dificil de spus pe ce încadrarea juridică se va merge. Audierea victimelor nu a fost realizată încă, având în vederea starea de sănătate a acestora, susţin surse din cadrul anchetei.

UPDATE. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Ludmila Dascălu, în prezent are loc cercetarea la faţa locului. "Poliţiştii iau în calcul orice variantă pentru a stabili cauzele tragediei. Este prea devreme să ne pronunţăm cu privire la cauze. Din primele verificări se ştie că a avut loc un impact frontal violent, după ce şoferul TIR-ul ar fi pătruns pe contrasens. La acea oră în zonă nu ploua. Conducătorul auto, decedat şi el în accident, avea 43 de ani, şi este ialomiţean", a precizat Ludmila Dascălu.

UPDATE. Microbuzul implicat în tragedia petrecută pe DN2A plecase din comuna Munteni Buzău şi se îndrepta către Bucureşti. Toate cele zece persoane decedate aveau domiciliul în judeţul Ialomiţa. Surse din anchetă spun că victimele teribilului accident sunt femei şi că se îndreptau către Capitală, acolo unde erau angajate la un supermarket. 
 

UPDATE. Traficul rutier în zona a fost complet reluat, în jurul orei 07.30, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Surse din cadrul anchei susţin că şoferul TIR-ului ar fi adormit la volan, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a izbit violent microbuzul care circula regulamentar.

UPDATE. În momentul producerii accidentului, în zonă nu existau restricţii. Poliţiştii fac verificări şi iau în calcul toate pistele. În acest moment se desfăşoară cercetarea la faţa locului. Accidentul s-a produs în jurul orei 05.00 dimineaţa, când încă era întuneric afară. Colegii de la Serviciul Rutier vor ţine cont şi de condiţiile meteo, la momentul producerii tragediei. În prezent se lucrează pentru degajarea carosabilului şi reluarea circulaţiei în zonă, a declarat Ludmila Dăscălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

UPDATE. Persoana aflată în stare gravă, în stop cardiac a fost declarată decedată. Raed Arafat a anunţat că astfel numărul deceselor a urcat la 10.

Imagine indisponibilă

***

Zeci de echipaje de la ISU Ialomiţa şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean au fost mobilizate la faţa locului, unde a fost activat Planul roşu. La faţa locului au fost mobilizate echipe de salvatori din două judeţe, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.

Imagine indisponibilă

Nouă persoane au murit şi 12 au fost rănite în urma unui accident rutier produs sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Conform poliţiştilor, nenorocirea a avut loc pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe.  În urma impactului, nouă persoane au decedat, iar alte 12 au fost rănite.

Imagine indisponibilă

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri. ISU Ialomiţa a intervenit de urgenţă cu 2 echipaje de descarcerare, 3 SMURD, o autospecială pentru victime multiple, iar de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost trimise în teren 5 maşini. În urma accidentului, au murit pe loc şoferul TIR-ului, care se afla singur în maşină, şi 8 persoane din microbuz.

Imagine indisponibilă

Din primele informaţii, conform IPJ Ialomiţa, TIR-ul a pătruns pe contrasens şi a spulberat microbuzul. Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomiţa, a precizat că în urma impactului, şoferul autocamionului a murit pe loc, dar şi alte 8 persoane din microbuz. 3 persoane au fost transferate la spitalul din Slobozia, iar 6 către spitale de urgenţă din Bucureşti.

Imagine indisponibilă

O persoană dintre cele 6, grav rănite, se află în acest moment în stop cardio-respirator. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, a anunţat că, din păcate, numărul deceselor poate urca la 10.

Imagine indisponibilă
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite