FOTOGALERIE Ţăndărei, oraşul palatelor ţigăneşti ridicate din mila englezilor

FOTOGALERIE Ţăndărei, oraşul palatelor ţigăneşti ridicate din mila englezilor

CELe mai multe vile din Ţăndărei au fost construite cu bani din cerştit FOTO: arhivă

Oraşul ialomiţean Ţăndărei este cartierul general al celei mai mari reţele de traficanţi de minori. Peste 180 de copii au fost obligaţi de aceştia să cerşească pe străzile marilor metropole din Anglia. Cu banii strânşi din cerşetorie, traficanţii şi-au ridicat case a căror valoare depăşete sute de mii de euro.

Ştiri pe aceeaşi temăTraficul cu cerşetori către Marea Britanie a adus milioane de euro în buzunarele ţiganilor Ţăndărei care au pus la cale această „afacere“: în intervalul 2006-2009, în oraş au apărut palate peste palate.

„Asta e fala ţiganilor. Să îşi facă palate, să-i vadă lumea, dar lângă palate îşi fac nişte case micuţe, fără de nici unele, şi stau acolo unii peste alţii, fără apă şi curent“ vorbesc pe la colţuri localnicii din oraş.

De exemplu, pe strada Bucureşti, şoseaua principală din oraş, cele mai multe palate. Două sunt terminate iar cel de-al treilea, la fel de impozant ca şi primele două, este în construcţie. A rămas neterminat după ce „mulţumită“ intervenţiei Poliţiei, în aprilie 2010, finanţarea din cerşetorie le-a fost tăiată iar afacerea a picat, „investitorii“ fiind trimişi în judecată.

Castelele sunt vopsite în culori vii. La modă este portocaliul şi rozul. Faţadele au geamuri mari, din spatele cărora se pot observa perdelele înflorate decorate pe ici pe colo cu ghivece cu flori din plastic. Traficanţii nu au făcut economie la investiţia în uşi metalice blindate cu încuietori.

În urma unui proces desfăşurat la Tribunalul Harghita toţi cei 19 suspecţi din Ţăndărei acuzaţi de trafic de minori au fost cercetaţi în stare de libertate pentru că nu reprezentau pericol social.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările