Şomerii tineri din Slobozia au fost informaţi, în vederea integrării pe piaţa muncii

Şomerii tineri din Slobozia au fost informaţi, în vederea integrării pe piaţa muncii

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat, la finalul săptămânii trecute un seminar de informare cu tema „Creşterea gradului de conştientizare şi informare cu privire la măsurile de sprijinire a tinerilor aflaţi în şomaj de lungă durată, în vederea integrării pe piaţa muncii“.

La eveniment au participat 36 de tineri şi persoane interesate, evenimentul adresându-se tinerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi nu au un loc de muncă, angajatorilor, reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor societăţii civile, având drept scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la măsurile de sprijinire a tinerilor aflaţi în şomaj în vederea integrării pe piaţa muncii.

Cu această ocazie, s-a înfiinţat şi Centrul de Garanţii pentru Tineri Ialomiţa. Acesta va organiza activităţi de informare, consiliere profesională individuală şi de grup pentru 116 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, urmând a fi desfăşurate minim 12 planuri de mediere. De asemenea, în cadrul centrului, se va derula un program de formare profesională, în domenii cerute pe piaţa muncii, urmând a se organiza şi stagii de ucenicie pentru opt persoane. Printre celelalte activităţi ale centrului se numără consultanţa, asistenţa şi formarea profesională pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, precum şi organizarea târgului judeţean al locurilor de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: