Şoferii microbuzelor care transportă elevi, instruiţi de poliţişti înainte de începerea noului an şcolar

Şoferii microbuzelor care transportă elevi, instruiţi de poliţişti înainte de începerea noului an şcolar

Şoferii care transportă elevi, instruiţi de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, poliţiştii de la rutieră au organizat activităţi de informare şi instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulaţie.

 
Pe 3 septembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unităţile de învăţământ.
 
În cadrul activităţilor au fost verificate documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.
 
De asemenea, poliţiştii  au pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, au discutat despre conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, obligativitatea purtării centurii de siguranţă şi despre evenimentele rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule destinate transportului şcolar.
 
În această perioadă, poliţiştii verifică şi semnalizarea rutieră din zona unităţilor de învăţământ, iar în cazul în care sunt constatate nereguli, acestea sunt aduse la cunoştinţa administratorului drumului public pentru remedierea lor în regim de urgenţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: