Şoferi cercetaţi penal pentru infracţiuni la regimul rutier şi sancţionaţi pentru nerespectarea Ordonanţei Militare

Şoferi cercetaţi penal pentru infracţiuni la regimul rutier şi sancţionaţi pentru nerespectarea Ordonanţei Militare

Controale în trafic FOTO Adevărul

Poliţiştii din Slobozia au oprit în trafic pe 2 aprilie, pentru control, un autoturism condus de bărbat, de 48 de ani, din oraşul Amara.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

 
De asemenea, poliţiştii l-au testat cu aparatul Drager în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto a fost condus la  Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, unde a refuzat prelevarea de probe de sânge.
 
Atât şoferul, cât şi un alt bărbat de 36 de ani, pasager al autoturismului, au fost sancţionaţi contravenţional, întrucât au părăsit domiciliile cu încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, refuzul prelevării de mostre biologice de sânge şi încredinţarea unei persoane care nu deţine permis de conducere, a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului.
 
Tot pe 2 aprilie, în jurul orei 00.00, poliţiştii din Jilavele au depistat în trafic un tânăr de 21 ani, din comuna Bărbuleşti, conducând un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat de poliţişti în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul indicând o valoare negativă. 
 
De asemenea, s-a constatat că tânărul nu a respectat Ordonanţa Militară nr. 2/2020, privind răspândirea COVID-19, şi anume circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-06.00, fiind sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: