Şi-au găsit sfârşitul pe „şoseaua morţii“ din Bărăgan. Tragediile în care şi-au pierdut viaţa Laura Stoica şi soţii Ion Aldea Teodorovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre cei mai consacraţi artişti apreciaţi de publicul din România şi-au găsit sfârşitul pe şoseaua care leagă Ialomiţa de Bucureşti. Accidentele rutiere în care au murit Laura Stoica şi soţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici şochează şi astăzi la ani buni de la producerea evenimentelor.

În urmă cu 24 de ani, pe data de 30 octombrie, soţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici îşi pierdeau viaţa într-un cumplit accident rutier, petrecut în zona localităţii Coşereni, judeţul Ialomiţa, pe DN2-A. Cunoscută drept „şoseaua morţii” această arteră de circulaţie a făcut numeroase victime. Îndrăgiţii artişti basarabeni se întorceau de la un concert din Bucureşti şi doreau să ajungă către Chişinău. La ora 02,00, maşina în care cei doi se aflau a s-a izbit cu putere de un copac, moartea artiştilor survenind pe loc.

Moarte învăluită în mister 

Datorită implicării lor în susţinerea ideii de uniune naţională dintre Basarabia şi România, moartea artiştilor din Republica Moldova a fost pusă chiar şi pe seama unui asasinat. 

Ipoteza a fost lansată de ziarul „Adevărul” într-o ştire publicată la câteva zile de la producerea tragediei rutiere. „ceea ce nu se înţelege este cum a fost posibil să se lovească în spate, atât de puternic, automobilul. Oricât de mare ar fi fost viteza cu care circula, ar fi trebuit să se sfărâme partea din faţă. Ori aceasta a rămas intactă. Lăsând la o parte speculaţiile potrivit cărora accidentul s-ar datora şi altor cauze decât viteza excesivă, nu putem să nu ne întrebăm şi noi dacă o asemenea tragedie putea fi premeditată?”.

image

Puţinele declaraţii oferite de autorităţi în urmă cu 24 de ani au infirmat toate aceste zvonuri cu privire la posibila existenţă a mâinii criminale care să-i fi condamnat la moarte pe Doina şi Ion Aldea Teodorovici. 

Fost şef al Serviciului Rutier Ialomiţa, maiorul Vasile Gălăţeanu oferea 1992 presei locale din Slobozia explicaţia potrivit căreia s-a produs accidentul rutier de la Coşereni. „cauza accidentului: viteza excesivă şi plus neatenţia şi chiar aţipirea la volan (…) nu a fost vorba de nicio defecţiunea, direcţia, frânele şi luminile în regulă eliminând orice suspiciune” scrie ziarul „Ialomiţa” la început de noiembrie 1992. Fostul poliţist şi-a continuat explicaţiile prin aceea că maşina, în urma impactului, a „învăluit pur şi simplu pomul în care a pătruns, până la bancheta din spate”.

Laura Stoica a murit în Bărăgan 

Pe 9 martie 2006, lumea artistică din România primeşte cu tristeţe vestea dispariţiei fulgerătoare a îndrăgitei Laura Stoica.

image

Artista se întorcea de la un concert susţinut la Urziceni şi, pe DN2-A, după localitatea Coşereni, maşina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. Automobilul în care artista se afla împreună cu logodnicul său Cristian Mărgescu a fost lovită în plin de o Dacie, care a pătruns pe contrasens, impactul fiindu-le fatal celor doi. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite