Şcoala Altfel. Poliţiştii rutieri, în mijlocul copiilor de la grădiniţă

Şcoala Altfel. Poliţiştii rutieri, în mijlocul copiilor de la grădiniţă

Copiii, instruitţi de poliţiştii rutieri FOTO IPJ Ialomiţa

Săptămâna ”Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” constituie în fiecare an un bun prilej pentru poliţişti de a se afla în mijlocul copiilor, siguranţa în trafic a micilor pietoni fiind una dintre priorităţile permanente ale oamenilor legii.

 
Poliţiştii rutieri din Slobozia s-au alăturat programului “Şcoala altfel” şi au susţinut o lecţie deschisă mierucri, 15 mai, la Grădiniţa cu Program Prelungit ”Voinicelul”, din municipiul Slobozia. Sub forma unor jocuri şi prin prezentări adaptate vârstei copiilor, poliţiştii le-au vorbit preşcolarilor despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie.
 
Copiii au asistat la prezentarea unor imagini sugestive pentru diversele situaţii în care se pot regăsi ca participanţi la traficul rutier, imagini ce au fost dezbătute apoi de poliţişti, cu ajutorul celor mici. Astfel, aceştia au aflat cum să circule în siguranţă, cum să traverseze, de ce trebuie să fie atenţi în trafic şi la ce sunt necesare regulile de circulaţie.
Ce presupune siguranţa copiilor pe stradă, discuţiile purtate cu persoane străine, regulile de circulaţie pietonală ce trebuie respectate, au fost unele dintre subiectele dezbătute.
 
Cu această ocazie, copiii au aflat că elementele reflectorizante ne fac mai vizibili pe timp de noapte, dar şi că traversarea se face întotdeauna perpendicular pe şosea şi cu paşi grăbiţi.Cei mici au avut prilejul de a interacţiona cu poliţiştii, de a afla din tainele meseriei de poliţist şi de a cunoaşte unele dintre tehnicile şi echipamentele din dotare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: