Început de an şcolar, în siguranţă. 180 de poliţişti au fost la datorie în judeţul Ialomiţa

Început de an şcolar, în siguranţă. 180 de poliţişti au fost la datorie în judeţul Ialomiţa

Oamenii legii, alături de elevi FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 180 de poliţişti au fost în misiune în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Ialomiţa, pentru un început în siguranţă al noului an şcolar.

 
 
Poliţiştii prezenţi la festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ au transmis un mesaj atât elevilor, profesorilor cât şi părinţilor prezenţi, asigurându-i de sprijin, protecţie şi o permanentă colaborare pentru prevenirea incidentelor.
 
Începând de mâine, fiecare unitate şcolară va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. 
 
Echipajele vor fi prezente, zilnic, în zona şcolilor, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare ale elevilor.
 
O atenţie deosebită va fi acordată activităţile educativ-preventive şi de verificare a gradului de siguranţă rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.
 
În perioada 9 - 20 septembrie, în judeţului Ialomiţa se desfăşoară campania ”10 PENTRU SIGURANŢĂ”, în cadrul cărei reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, alături de cei ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa,  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ialomiţa vor transmite mesaje preventive în unităţile de învăţământ, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban.
 
Pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative pe parcursul întregului an şcolar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: