Începe Evaluarea Naţională 2021. 1.795 de elevi ialomiţeni, înscrişi la examen

Începe Evaluarea Naţională 2021. 1.795 de elevi ialomiţeni, înscrişi la examen

Evaluarea Naţională 2021 începe marţi, 22 iunie FOTO Adevărul

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII) va începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de Matematică (24 iunie) şi de proba scrisă la Limba şi literatura maternă (25 iunie). În judeţul Ialomiţa s-au înscris 1.795 de elevi.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa, dintre cei 1.795 de elevi înscrişi la examenul de Evaluare Naţională – 2021, 56 de elevi sunt cu CES. 13 elevi cu CES au solicitat aprobarea de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale a adaptării condiţiilor de examinare.
 
Astfel,  conform legii, ei pot beneficia, după caz, de accesibilizarea subiectului de examen, de prelungirea timpului de lucru, de modalităţi specifice de redactare/tehnoredactare a lucrării, precum şi de materiale-suport, în funcţie de tipul de deficienţă, conform aprobării Comisiei Judeţene de Organizare a Evaluării Naţionale.
 
La nivelul judeţului Ialomiţa, pentru Evaluarea Naţională 2021 au fost stabilite 73 de centre de examen şi 2 centre zonale de evaluare a lucrărilor scrise.
 
Afişarea rezultatelor, înainte de contestaţii, este prevăzută pentru data de 29 iunie (până în ora 14:00). Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecţia datelor personale, comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care vor fi distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de către candidaţi.
 
Contestaţiile pot fi depuse în perioada 29-30 iunie. Candidaţii care depun/transmit contestaţii prin mijloace electronice completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 4 iulie.
 
Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, pot susţine probele examenului în etapa specială, conform Calendarului de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2020-2021. Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.
 
Vă mai recomndăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările