„Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, campanie de prevenire a criminalităţii în mediul rural

„Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, campanie de prevenire a criminalităţii în mediul rural

Cetăţenii, instruiţi de poliţişti FOTO Adevărul

„Împreună pentru o comunitate mai sigură!” este noua campanie de prevenire a criminalităţii în mediul rural, derulată de poliţiştii ialomiţeni.

 
Astfel,  poliţiştii de prevenire, ordine publică au defăşurat ieri, 18 aprilie, activităţi preventiv-educative în unitaţile de învăţământ de pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţie Rurală Slobozia, cu acest prilej urmând a fiind dezbătute aspecte privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, a traficului de persoane, precum şi a criminalităţii economice. De asemenea, au fost oferite informaţii şi recomandări utile pentru prevenirea sau gestionarea situaţiilor de risc.
 
La finalul activităţilor, elevii au asistat la o demonstraţie a câinelui poliţist, antrenat pentru a descoperi urmele persoanelor certate cu legea.
„Obiectivul campaniei este conştientizarea cetăţenilor din mediul rural asupra importanţei prevenirii în ceea ce priveşte furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum şi importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.
 
Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive este reprezentat de informarea cetăţenilor din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte”, a anunţat IPJ Ialomiţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: