600 de persoane, angajate în urma bursei AJOFM Ialomiţa

600 de persoane, angajate în urma bursei AJOFM Ialomiţa

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au participat la Bursa generală organizată special pentru ele FOTO: adevarul.ro

600 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, în urma bursei locurilor de muncă, organizate la sfârşitul săptămânii trecute de către Agenţia pentru Ocuparea Locurilor de Muncă (AJOFM) Ialomiţa, peste 1.000 de şomeri fiind prezenţi pentru a se întâlni cu angajatorii.


Vineri, AJOFM Ialomiţa a organizat o nouă bursă a locurilor de muncă, al cărei scop a fost punerea în legătură directă a angajatorilor şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În total, 1.055 de persoane fără loc de muncă, sau în căutarea unuia mai bun, au fost prezente la eveniment, 581 dintre acestea fiind selectate în vederea încadrării în muncă.

La nivelul judeţului, până la data desfăşurării bursei, au fost contactaţi 552 de agenţi economici, în vederea participării la eveniment, dintre aceştia participând, însă, doar 71.

Peste 9.000 de şomeri

Conform statisticilor AJOFM Ialomiţa, la finalul lunii trecute, în judeţul Ialomiţa se regăseau 9.015 şomeri, dintre care 5.671 neindemnizaţi.

Totodată, din numărul total al şomerilor aflaţi în evidenţele AJOFM Ialomiţa, 3.386 sunt femei. În ceea ce priveşte rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului, aceasta s-a situat, la finele lunii trecute, la 8,4%, în scădere faţă de prima lună a anului, când aceasta a fost de 8,51%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: