15 hectare de vegetaţie uscată, pârjolite de foc. O ţigară, cauza incendiilor

15 hectare de vegetaţie uscată, pârjolite de foc. O ţigară, cauza incendiilor

Focul a pârjolot 15 hectare de vegetaţie uscată FOTO ISU Ialomiţa

Două incendii de vegetaţie uscată au pârjolit ieri o suprafaţă de teren agricol de 15 hectare. Pompierii spun că focul a fost provocat în ambele cazuri de fumatul în locuri nepermise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii ialomiţeni au intervenit ieri pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată şi mirişte de grâu.
Primul incendiu s- a produs pe raza satului Maltezi, din comuna Stelnica. 

Salvatorii din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti au intervenit mai bine de trei ore cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Au ars aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Salvatorii au fost sprijiniţi în lichidarea incendiului şi de autorităţile locale cu un utilaj agricol.
 
Al doilea incendiu s-a produs pe raza satului Crăsanii de Jo,s din comuna Balaciu. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de mirişte de grâu. Au ars aproximativ cinci hectare de mirişte.
 
La ambele incendii, cauza probabilă stabilită a fost fumatul în locuri nepermise, au transmis reprezentanţii ISU Ialomiţa.
               
Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, riscul de izbucnire a incendiilor a crescut îngrijorător.  Pentru a evita producerea unui eveniment care poate genera o tragedie, pompierii vă sfătuiesc să respectaţi următoarele recomandări:
 
1. NU aruncaţi la întâmplare resturi de ţigări şi chibrituri aprinse!
 
2. NU utilizaţi foc deschis în zonele afectate de uscăciune avansată!
 
3. NU efectuaţi lucrări care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii!
 
4. Nu vă deplasaţi prin perdeaua de fum generată de incendiu!
 
5. Asiguraţi protejarea faţă de efectul direct al razelor solare a recipientelor, rezervoarelor şi a altor tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune, prin depozitare la umbră!
 
6. Informaţi-vă şi respectaţi măsurile stabilite de autorităţi!
 
7.  Anunţaţi în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observaţi, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!
 
 
Vă mai recomndăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările