"10 pentru siguranţă", campanie pentru prevenirea infracţiunilor în şcoli

Angajaţii MAI, la şcoală, instruindu-i pe elevi FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii ialomiţeni au desfăşurat activităţi informativ-preventive în şcolile de pe raza judeţului, în cadrul campaniei ”10 pentru siguranţă”.

 
Anul şcolar a debutat pentru elevii ialomiţeni cu vizita la cursuri a poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor şi reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, care le-au vorbit atât copiilor cât şi profesorilor despre riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora.
 
Pe timpul activităţilor au fost punctate aspecte referitoare la comportamentul elevilor în incinta instituţiilor de învăţământ şi în timpul liber, consumul de substanţe interzise, alcool sau tutun, siguranţa on-line, furtul din buzunare sau locuinţe, comportamentul în situaţii de urgenţă şi despre siguranţa rutieră.
 
Elevii au primit materiale cu mesaje informativ-preventive, atât în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea lor, dar şi cu privire la comportamentul şi conduita pe care copiii trebuie să o adopte pentru reducerea numărului de cazuri de violenţă şcolară.
 
Până pe data de 20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor M.A.I. vor merge în unităţile de învăţământ, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, pentru a discuta cu elevii, părinţii şi cadrele didactice în vederea identificării de soluţii pentru problemele anterioare şi prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranţa în şcoli.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: