Vizită regală, paradă militară şi fasole cu ciolan de Ziua Naţională la Slatina

Vizită regală, paradă militară şi fasole cu ciolan de Ziua Naţională la Slatina

Parada militară este un moment aşteptat în special de copii la Slatina. Foto: arhiva Adevărul

Slătinenii sunt aşteptaţi astăzi în oraş, să sărbătorească 97 de ani de la Marea Unire. Evenimentele organizate la Slatina de Ziua Naţională încep în jurul orei 9,30, cu ceremonialul militar care se va desfăşura la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza  de pe bulevardul cu acelaşi nume.

 

Se va intona imnul naţional, va fi şi o paradă militară, se va juca Hora Unirii, iar momentele solemne vor fi urmate, începând cu 11,00, de un spectacol folcloric pe Esplanadă, fiind invitate peste 50 de ansambluri folclorice.
Nu lipsesc nici porţiile de fasole cu cârnaţi, peste 2000 pregătite de Primăria Slatina, care se vor servi pe Esplanadă.

Un eveniment special este programat la ora 13,00, când în Gara Slatina va ajunge trenul regal. La 13,10, Alteţele Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor fi întâmpinate de oficialităţile oraşului, la eveniment fiind aşteptată participarea unui numeros public. Oprirea face parte din programul prin care, în acest an,Casa Regală îşi propune să refacă simbolic drumul domnitorului Carol I de la intrarea în România, până la Bucureşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: