Vişina Nouă aşteaptă carantinarea. Primar: „Oamenii stau cu mască, iar când vin să vorbească dau masca jos“

Vişina Nouă aşteaptă carantinarea. Primar: „Oamenii stau cu mască, iar când vin să vorbească dau masca jos“

Singura localitate din Olt care a trecut prin carantină a fost Schitu, carantinată în cursul anului trecut FOTO: Adevărul

O altă localitate din judeţul Olt este sub ameninţarea carantinării, rata de infectare fiind aproape de 10 cazuri la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localitatea Viina Nouă din judeţul Olt aşteaptă ziua de miercuri, 3 martie 2021, pentru a afla dacă propunerea DSP Olt, înaintată către INSP, de carantinare a localităţii, va fi avizată. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au realizat la Vişina Nouă o analiză de risc şi au decis că se impune carantinarea. Dacă şi INSP va aviza propunerea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt va adopta o hotărâre în acest sens, iar hotărârea va ajunge la DSU pentru a fi emis ordinul de carnatinare.

Primarul localităţii, Cristian Ţol, a declarat pentru Adevărul că aşteaptă decizia oficială şi că nu poate interveni în niciun fel. La nivelul localităţii ar fi 25 de cazuri active (ceea ce ar însemna că rata de infectare este mai mare decât cea transmisă oficial). Este vorba de familii, de vecini etc.

„Înţeleg că ar fi 25 de cazuri, la 1.700 şi ceva de locuitori. În momentul în care mi se comunică decizia, convoc şi dau măsuri, altceva n-am ce să fac. Sunt focare de câte două-trei persoane, care au stat la taină, pe la colţ. Oamenii circulă, vin pe la oraş, atâta timp cât circulaţie e liberă... Nu sunt cazuri grave“, a declarat primarul. Acesta a mai precizat că inclusiv un angajat al primăriei este izolat, alături de întrega familie. 

„Se duc oamenii la piaţă, oamenii stau cu mască şi când vin să vorbească, dau masca jos“, a mai spus primarul cum de s-a ajuns la numărul de cazuri active.

Decizia privind carntinarea se aşteaptă să fie transmisă miercuri după-amiază.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările