Viol între tineri provenind din sistemul de protecţie. „Ceilalţi făceau galerie de pe margine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

O fată care a crescut într-o casă de copii a fost violată de un tânăr sub privirile amuzate ale altor cinci indivizi, printre aceştia şi o fată de 18 ani. Totul a fost înregistrat cu un telefon mobil.

Şase tineri au fost arestaţi pentru 30 de zile în urma unui eveniment în care o tânără care a crescut în sistemul de protecţie socială a fost violată, iar întregul episod a fost filmat şi transmis într-un grup privat de pe o reţea de socializare. Toţi cei şase au contestat măsura arestului preventiv şi există şanse să fie eliberaţi dacă părţile se împacă.

Fapta s-a petrecut cu opt zile în urmă, în oraşul Balş din judeţul Olt. O tânără care a crescut într-o casă de copii, trecută astăzi de vârsta majoratului, a căzut victimă anturajului. 

Partenerul său este cel care a violat-o, ameninţat fiind de alţi cinci tineri, trei dintre ei provenind din familii, alţi doi însă fiind şi ei „produsul“ sistemului de protecţie. Totul a făcut obiectul unei filmări, cu ajutorul acesteia procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş descoperind la ce a fost supusă tânăra.

Cei şase tineri acuzaţi de viol, complicitate, respectiv instigare la viol s-au strâns într-o garsonieră dintr-un bloc din oraşul Balş. Aici ar fi şi pus la cale „amuzamentul“, respectiv l-au instigat pe partenerul victimei să întreţină cu aceasta un raport sexual, sub privirile tuturor. 

Bărbatul nu a reuşit un act sexual normal, aşa că „galeria“ a decis să folosească degetele. Fata, în schimb, s-a opus atât cât a putut, încercând să-şi acopere organul genital cu mâinile. Atitudinea victimei n-a fost însă pe placul tinerilor care au pus la cale totul, aşa că doi dintre aceştia au intervenit, blocându-i fetei picioarele şi mâinile şi împiedicând-o să se apere. Totul a fost filmat şi postat într-un grup privat, aşa ajungând poliţiştii din oraşul Balş să cerceteze faptele.

„La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş s-au sesizat din oficiu în urma unei postări de pe o reţea de socializare, cu privire la faptul că o tânără ar fi fost victima infracţiunii de viol. În urma cercetărilor efectuate, au fost identificaţi 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani şi o tânără de 18 ani, bănuiţi de comiterea faptei, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore“, a transmis IPJ Olt.

„El susţine că a fost ameninţat şi obligat, numai că în faţa camerei se vede altceva“

Victima locuia cu autorul violului într-un spaţiu devenit impropriu pe timp de iarnă. Ambii au crescut în orfelinat, într-o unitate destinată copiilor cu probleme, iar acum erau găzduiţi de un prieten, şi el crescut în sistemul de protecţie, care a reuşit să întreţină o cameră într-un fost cămin al unei şcoli. În această clădire au fost toleraţi de fosta conducere a Primăriei Balş mai mulţi tineri nevoiţi să părăsească sistemul de protecţie la împlinirea vârstei de 18 ani, care s-au trezit peste noapte sub cerul liber.

„S-au strâns mai mulţi acolo, toţi cei şase, mai puţin autorul. Au hotărât ei să-i pună pe cei doi să întreţină o relaţie intimă şi ei să îi filmeze, gândindu-se că ar fi de acord. Nefiind de acord... Cei doi aveau o relaţie în mod normal. Ea nu a fost atât de vehementă în ce-l priveşte pe el (n. red. – pe autorul violului). Chiar ne-a spus că pe el nu vrea să-l trimită la puşcărie, pentru că a făcut chestia asta sub ameninţările celorlalţi. Numai că din filmuleţ se vede foarte clar că el este foarte amuzat de ce se întâmplă, nu mi s-a părut că era speriat. Se vede oarecum şi că este ameninţat, spun şi ceilalţi, numai că fiecare dă vina unul pe celălalt şi atunci pentru ea a fost destul de surprinzător să se ducă şi el la puşcărie“, spun surse din rândul anchetatorilor, menţionând că dacă victima îşi retrage plângerea dosarul nu va putea înainta.

Fata care a căzut victimă anturajului are discernământ diminuat, însă are reprezentarea actului sexual, spun anchetatorii. Pe filmarea realizată de făptaşi se vede cum fata încearcă să împiedice derularea faptelor. 

„A fost ţinută de picioare de doi dintre ei, şi de mâini, şi a avut loc o penetrare cu degetul comisă de cel cu care avea relaţia. El susţine că a fost ameninţat şi obligat, numai că în faţa camerei se vede altceva. Un amuzament total, ceilalţi făceau galerie de pe margine, fata de 18 ani a fost instigatoarea principală. El n-a fost apt pentru un raport sexual normal, şi atunci fata de 18 ani a venit cu ideea să o penetreze cu degetul, dacă nu e în stare altfel. Şi aici s-au încins spiritele. Ea n-a vrut sub nicio formă, îşi acoperă organul genital cu mâinile, şi atunci complicii (sunt doi complici, trei instigatori şi un autor) o ţin unul de un picior, unul de un picior, cu mâinile, iar mâinile ei le blochează cu câte un picior de-al lor. Iar el o penetrează timp de câteva secunde“, au detaliat surse din cadrul anchetei, pentru Adevărul.

Cei şase tineri arestaţi preventiv, care ar trebui să rămână în arestul IPJ Olt până în 16 ianuarie 2021, conform decizie primei instanţe, au contestat deja măsura, urmând ca judecătorii Tribunalului Olt să se pronunţe în acest caz. 

Vă recomandăm şi: 

Poliţistul care a făcut dreptate fetei ce a suferit în tăcere. A prins un pedofil la trei ani de la comiterea faptei

Şi-a violat propria fiică de doar 11 ani. „A întreţinut cu aceasta în mod repetat relaţii sexuale orale“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite