VIDEO Zeci de săteni, luni, în cimitir, la Deveselu. „Dacă nu votam un mort, ieşea un nimeni şi conducea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci dintre sătenii care duminică i-au dat votul lui Ion Aliman, primarul mort de COVID-19, s-au dus din nou luni în cimitirul din Deveselu, unde a avut loc o mică slujbă de pomenire. Primarul ar fi împlinit 57 ani.

Continuă telenovela tragi-comică la Deveselu, judeţul Olt. Primarul din Deveselu care, deşi decedat, a câştigat alegerile cu 1.057 voturi din 1.652, ar fi împlinit, în 28 septembrie, 57 ani. Sătenii au mers în cimitir, alături de apropiaţi şi de un preot care a oficiat o slujbă de pomenire, pentru a depune flori la mormântul lui Ion Aliman şi a mărturisi că îi vor susţine echipa formată pentru Consiliul local.

„N-am votat un mort, am votat primarul nostru. El a făcut lucruri extraordinare pentru noi în comună şi asta a fost recunoştinţa noastră. Să-l votam şi mort”, a spus un localnic, explicându-şi alegerea făcută ieri, la vot.

Rămasă fără candidat, formaţiunea politică pe listele căreia a candidat Ion Aliman (PSD), a promovat, de altfel, în ultima săptămână intens ideea că primarul trebuie votat, pentru a se putea organiza un nou tur de scrutin dacă primarul iese câştigător şi nu-şi poate exercita mandatul.

În joc a intrat şi celălalt partid rămas fără candidat (PNL), care a întrezărit şansa unei noi şanse sub forma reorganizării alegerilor locale din localitate.

Dincolo de jocul politic, oamenii au doar cuvinte de laudă pentru cel ales în funcţie post-mortem. „A fost un om extraordinar. Era şi primar, şi soţ şi bunic, era şofer pe microbuz, ducea elevii la şcoală, era şofer pe maşina de gunoi, strângea gunoiul de la porţile oamenilor. Ăsta era Aliman. Greu vom mai găsi altul ca el. Sperăm ca cineva din echipa lui să-i continue proiectele. E tot ce ne dorim”, a spus un alt localnic dintre cei aproximativ 50 care s-au deplasat, mulţi dintre ei purtând tricouri imprimate cu fotografia edilului, în cimitir.

Imagine indisponibilă

„Ne-a ţinut ca cloţa (n.r. - cloşca)  cu puii pe lângă el. Un om foarte bun, a făcut tot ce-a trebuit. Satul, comuna, ne-a făcut-o oraş. Şi tot ne mai făcea. Asta e, ce de tânăr l-a luat Dumnezeu! Nu s-a existat primar aşa bun“, a spun o localnică.

Imagine indisponibilă

„Da, am votat un mort. Pe cine sa votez? N-am avut pe cine. Dacă nu votam mortul, ieşea un nimeni şi conducea Deveselul. N-am vrut! Vrem din nou alegeri”, a conchis altcineva, cel mai probabil sătul de întrebările care tot curg de ieri şi de curiozitatea celor veniţi al Deveselu pentru a afla de ce sătenii au făcut o astfel de alegere, respectiv au votat un candidat care nu-şi mai poate onora mandatul câştigat.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: 

Un candidat din Dolj a murit când a aflat că a ieşit primar

VIDEO Victoria primarului mort de la Deveselu, sărbătorită în cimitir: „Dom’ primar, i-am bătut la fundu’ gol!“

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite