VIDEO: Tâlhărie în plină zi filmată la Slatina

VIDEO: Tâlhărie în plină zi filmată la Slatina

Suspectul (dr.) nu a stat deloc pe gânduri şi a acţionat într-o fracţiune de secundă

O femeie din municipiul Slatina a fost tâlhărită în plină stradă zilele trecute, incidentul fiind înregistrat de una dintre camerele sistemului de supraveghere din oraş. Hoţul s-a bucurat de prada sa - un lănţişor din aur - doar pentru câteva minute deoarece a fost dat imediat în urmărire şi prins la scurtă vreme pe raza urbei.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 24 august. Potrivit informaţiilor reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, totul s-a petrecut în jurul orelor 17.30, în intersecţia de la ACR.

Din imaginile filmate se observă cum un tânăr şi două femei se angajează în traversarea străzii; la jumătatea trecerii de pietoni, un bărbat care traversează din sens opus se repede brusc la gâtul uneia dintre femei şi îi smulge un lănţişor (de aur, n.a.) şi fuge. Un echipaj mobil al Poliţiei Locale Slatina, aflat întâmplător în zonă, opreşte preţ de câteva secunde lângă cele două femei pentru a afla ce s-a întâmplat, apoi porneşte în urmărirea suspectului.

“Conform declaraţiilor date de victima tâlhăriei, aceasta nu îl cunoaştea pe autorul faptei. Un echipaj al Poliţiei Locale Slatina a fost primul care a luat la cunoştinţă despre incident deoarece se afla în zonă la momentul producerii tâlhăriei, iar aceştia au anunţat imediat colegii de la IPJ, respectiv Poliţia Slatina, care şi-au combinat eforturile ajutaţi fiind şi de efective ale Jandarmeriei. După aproximativ o jumătate de oră de urmăriri pe străzile oraşului şi printre blocuri, suspectul a fost prins pe strada Aleea Muncii, în zona Casei de Asigurări de Sănătate. Acesta este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar victima a reintrat în posesia bunului sustras”, a declarat comisar-şef Mariana Tudor, purtător de cuvânt interimar al IPJ Olt.

Poliţiştii l-au identificat pe autorul faptei ca fiind un tânăr de 19 ani, originar din comuna Priseaca, judeţul Olt. Acesta a fost arestat iniţial pentru 24 de ore, pentru ca, după expirarea acestui termen, magistraţii Tribunalului Olt să decidă reţinerea sa pentru 29 de zile.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie este închisoarea între 3-18 ani şi interzicerea unor drepturi. Cu toate acestea, suspectul ar putea primi doar jumătate din pedeapsă dacă îşi va recunoaşte fapta.

VEZI VIDEO 1...

               


VEZI VIDEO 2...

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: