VIDEO Romii care au ieşit pe străzi la Balş, cerând mâncare pentru că nu mai pot ieşi la lucru, amendaţi. Au format un grup mai mare de trei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
romi balş

„Distracţia“ din perioada de carantină impusă de autorităţi i-a costat pe şase romi din Balş, care sâmbătă au ieşit pe stradă, cerând să li se aducă mâncare şi băutură.

Ceea ce a început, cel mai probabil, ca o distracţie, mai mulţi bărbaţi ieşind din curţi şi pornind pe stradă, sub pretextul că îşi vizitează vecinii pentru a afla ce nevoi au şi pentru a le aduce la cunoştinţă autorităţilor, s-a terminat cu amenzi. După 20 de minute de transmisiune live pe Facebook a „protestului“, poliţiştii s-au autosesizat şi au descins în cartierul Vârtop din oraşul Balş.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş au identificat 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani, toţi din oraşul Bals.

La data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, aceştia  au circulat în afara locuinţei, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună.

„Ţiganii n-are ce mânca! Ne dăm unii la alţii în cap! Noi trăim numai din fier vechi, n-avem unde mai ne duce!“

Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.2/ 2020“, a transmis IPJ Olt. Cei case, mai spus poliţiştii, nu erau carantinati şi nu făceau parte din categoria persoanelor izolate la domiciliu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite