VIDEO Romii din Balş au ieşit pe străzi: „Eu ce dau să mănânce la răcănelu’ ăsta?! Venim la primărie s-o spurcăm“

VIDEO Romii din Balş au ieşit pe străzi: „Eu ce dau să mănânce la răcănelu’ ăsta?! Venim la primărie s-o spurcăm“

Cetăţenii din Balş, judeţul Olt, au ieşit pe străzi în semn de protest FOTO Facebook

Romii dintr-un cartier din oraşul Balş au ieşit pe străzi sâmbătă, 28 martie, susţinând că nu mai au provizii de alimente şi cerându-i primarului să le aducă pâine, făină şi ce le mai trebuie, pentru că nu mai pot ieşi la lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agitaţie mare pe două străzi din Balş, din cartierul Vârtop, unde zeci de cetăţeni de etnie romă s-au adunat progresiv, într-un demers mai mult demonstrativ, sfidând autorităţile care au impus restricţii de circulaţie şi cerând pe Facebook sprijin de la primar, pentru că n-ar mai avea ce să le dea copiilor să mânânce. 

Un tânăr din comunitate a transmis în tot acest timp pe contul său de Facebook adunarea, îndemnându-şi concetăţenii să se vaite, deşi cei mai mulţi au purtat haine scumpe în timpul plimbării, iar „parada“ s-a făcut pe stradă împresurată cu vile cu mai multe etaje.

 

„Nu mai are ţîganii ce să mănâncă, să vaită dă mâncare… Share, băieţii, daţi share că murim dă foame“, a transmis tânărul. Un bătrân din cartier a fost şi el invitat să vorbească în numele tuturor. „Comisaru’“ i s-a adresat direct primarului oraşului, Mădălin Teodosescu:

„Domnule primar, vreau să ne-nţelegem, veniţi pe strada Macului. Domnule primar, nu-nchide telefonu’, vreau să ne-nţelegem. Avem copii în casă care moare de foame. Noi n-avem unde mai ne ducem, domnule primar, noi trăim din fier vechi! A-nceput, domnule primar, să să vaite ţiganii. Vrem mâncare, domnu’ primar, vrem mâncare!  Am ajuns să beau suc la un leu!“, sunt doar câteva dintre intervenţiile în faţa camerei.

„Eu ce dau să mănânce la răcănelu’ ăsta?!“, a sărit şi o femeie, îndemnându-şi copiii să plângă.

Romii au încercat, însă, astfel să-şi justifice ieşirea din curţi, pentru că niciun apel nu ar fi fost făcut, în mod oficial, la primărie, spun reprezentanţi din cadrul instituţiei

Cu doar câteva ore mai devreme, brigăzi mixte de poliţişti şi jandarmi patrulaseră pe străzile din Balş, cu armele la vedere. După intervenţia de pe Facebook, pe străzile cartierului au apărut şi poliţiştii, o altă filmare fiind postată cu vizita acestora. „Ce-a devenit Poliţia Română, să vină la porţi la oameni!“, se aude de data aceasta, romii ascunzându-se în spatele porţilor.

„În urma imaginilor aparute pe o reţea de socializare,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bals s-au autosesizat şi efectuează verificări pentru a identifica persoanele respective şi pentru a stabili situaţia de fapt, urmând a fi luate măsuri dacă au fost încălcate prevederile legale în vigoare“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: